A Linus Tech Tips elkészítette a világ legdrágább konzolkontrollerét, történetesen az aranyból készült Xbox Series X vezérlőt. De mennyit is ér?

Manapság összeségében elmondható, hogy nem olcsó dolog konzoltulajdonosnak lenni. A legújabb generációs konzolok árai magasabbak, mint bármelyik korábbi konzol esetében, a kiegészítők ára is felment, sőt lassan-lassan a 70 dolláros játékok korát éljük. Arról most ne beszéljünk, hogy a készlethiány miatt milyen árakon lehet másodkézből PS5 konzolt venni. Közben persze még mindig vannak olyan rajongók, akik magasabbra teszik a lécet. Az arany PS5 kontroller után itt a

tömör aranyból készült Xbox Series X kontroller.

 

A Linus Tech Tips saját YouTube-csatornáján mutatta be a drága eszközt, melyet az Expert Casting nevű kanadai cég valósított meg. A kontroller teljes egészében 18 karátos aranyból készült, így 1,5 kg súlyt nyom.

Elkészítése körülbelül 87500 dollárba került, ami nagyjából 26,9 millió forint.

Korábban sok esetben láttunk már arany konzolkiegészítőket, de azok többnyire csupán arany felületet kaptak. Mivel itt a kontroller teljes mértékben aranyből készült (kivéve persze a belső mechanikai részeket), talán tényleg joggal nevezhető a világ legdrágább Xbox Series X kontrollerének.

Közben a Microsoft erőteljes kontroller-problémákkal küzd, melyeket ígéretük szerint mielőbb igyekeznek orvosolni.

Te vennél ilyen aranykontrollert?

×