Ilyen az, amikor egy milliárdos közösségi oldal tulajdonos elkezdi unni magát.

Néha egészen bizarr dolgokat találni internet szerte, főleg, ha a magukat halálra unatkozó tech milliárdosok rovatából csemegézünk. Az esetek túlnyomó többségében Elon Musk az, aki rendre kitűnik különcségével, most viszont a Twitter kiötlője, alapítója és tulajdonosa, Jack Dorsey úgy döntött versenybe szállna a Tesla vezérrel.

A világ egyik legnépszerűbb közösségi platformjának első embere ugyanis úgy döntött, hogy valódi pénzért áruba bocsátja a világ első, de egyébként saját tweetjét. 

Erről a posztról van szó, egyenesen 2006-ból:

A tweetek adás-vétele egyébként nem olyan új cucc, a Valuables.com oldalon csemegézhetünk párból, itt lehet egyébként licitálni Dorsey NFT-sített, vagyis nem-helyettesíthető tokenné tett posztjára is. (Erről a Coincash oldalon olvashatsz részletesebben.)

A cikk írásának pillanatában 2 millió amerikai dollár a legmagasabb összeg (590 millió forint), amennyit egyben kifizetnének érte.

De miért is olyan értékes egyetlen teljesen publikus, bárki által bármikor megnézhető 15 éves tweet? A Valuables leírása alapján azért, mert az alkotó által hitelesített és aláírt posztról van szó.

Vagyis Jack Dorsey nem csupán a Twitter történetének első posztját, hanem azzal együtt a digitális autogramját is árulja.

Hogy ez ér-e 590 millió forintot? Egyértelműen nem, az  pedig, aki ennyi összeget hajlandó kifizetni érte – vagy úgy bármennyit -, hát az meg is érdemli.

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×