A fejlesztőnek van egy Youtube csatornája, ahol korábban kényes ügyekkel kapcsolatban mondta el a véleményét.

Hosszasan lehetne diskurálni arról, hogy mennyire helyes, vagy helytelen, hogy a Warner és az Avalanche Studios a véleményével és nézeteivel korábban megannyi vitát szító J.K. Rowling szerzőnőt nem engedik a saját IP-ja közelébe, és kizárják a Harry Potter: Hogwarts Legacy készültéből.

A stúdió és a játék körül legutóbb azért alakult ki kisebb vita, mert egyes értesülések szerint a játékban transznemű karaktert is alakíthatunk majd, amit nem feltétlenül a sokszínőség melletti kiállás, hanem sokkal inkább az írónő elleni hadjárat miatt kerül be.

Most egy újabb kényes eset miatt lehet ismét beszédtéma a játék, ugyanis az Avalanche egyik munkatársa, a Hogwarts Legacy vezető dizájnere, Troy Leavitt bejelentette, hogy távozik a vállalattól.

Az dolog érdekessége csupán az, hogy Liam Robertson újságíró másfél hete előhozakodott Troy – egyébként nem túl népes – Youtube csatornájával, amin korábban többször elmondta a személyes véleményét bizonyos kényes ügyekkel kapcsolatban, legyen az a GamerGate balhé, a Metoo-jelenség és az azzal nagyon szorosan összefüggő SJW probléma.

Liam szerint a fejlesztő a csatornáját arra használja, hogy anti-feminista nézeteit terjessze és támogassa a sokakat megosztó GamerGate-et.

Az persze még mindig kérdőjel, hogy hol a Harry Potter játékkal való összefüggés, mindenesetre Robert a „tényfeltárását” (a csatorna teljesen nyilvános) azzal indokolta, hogy a játékosok bizonyosan tudni akarnak arról, hogy a játék megvásárlásával, támogatásával milyen emberek alá adják a lovat.

A Troy elmondása szerint ő döntött arról, hogy távozik a csapattól, a Warner és az Avalanche miderről nem tehet. Az viszont ködösítő tényező, hogy ezután azt írta Twitteren, hogy egészen idáig biztosnak érezte az állását, tehát csak az utóbbi időben döntött a kilépés mellett – de erről majd egy hamarosan érkező videóban bővebben mesél majd.

A részleteket még nem tudjuk, de nehéz elvonatkoztatni attól, hogy nem a nézetei és a csatornáján hangoztatott egyéni véleménye miatt bírták távozásra a fejlesztőt, de a helyzet tisztázásáig még pár napot aludnunk kell. A sors keserű fintora, hogy lehetséges pont egy SJW újságíró miatt volt kénytelen ilyen nehéz döntést hoznia – a játék sikeressége miatt – úgy, hogy a munkájára és személyére ezidáig nem volt panasz a kollégái részéről.

Te mit gondolsz erről a jelenségről? Írd meg nekünk kommentben!

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×