Egy korábban beadott, de nemrég publikussá vált Sony szabadalom buktatta le a tervezés alatt álló új PSVR kontrollert.

Mikor a Sony hivatalosan is bejelentette, hogy már javában dolgoznak a kifejezetten PlayStation 5 mellé szánt második generációs VR fejesen szinte azonnal hozzátették, hogy teljesen új irányítókat is kap majd, amit nem mellesleg a DualSense haptikus visszajelzésével is fel fognak vértezni.

Minderről korábban már egy terjedelmesebb írásban értekeztem, amiben sok más mellett azt találtam mondani (még a bejelentés előtt), hogy ha a Sony meglépne egy ilyet, azzal egy teljesen új szintre emelheti a VR élményt. Nos, ez nagyon úgy tűnik valósággá is válik, pár napja ugyanis ráakadtak egy új PSVR kontroller szabadalmára.

A dizájnt illetően senkinek se legyenek kétségei, szinte majdnem pontosan úgy néz ki, mint a legtöbb VR irányító, az alapvető különbségeket viszont a belsőben kell keresnünk.

A szabadalmat ugyan 2019-ben tették mindenki számára publikussá, erre csak most bukkantak rá, illetve már korábban, 2017-ben adták be az erre vonatkozó papírokat. Ez azért lehet fontos, mert a hivatalos dokumentumok nem tartalmazzák még a haptikus visszajelzés technológiai részletezését, ami azt jelenti, hogy ebben a tervezetben még nem számoltak a VR kontrollerbe való beépítéssel (nem úgy mint most).

A Sony nem mellesleg még februárban adott be egy másik szabadalmat, ami ha megvalósul, akkor a PS5 konzolunk egy szenzor segítségével bármiből képes lehet majd kontrollert faragni. De tényleg, Bármiből.

Könnyen lehet, hogy a két új technológiát ötvözik majd a fent is látható újabb VR kontrollerben, ami mindennél jobb lekövetést, pontosságot, és fizikális tapasztalást hozhat el a virtuális valóság alapú gamingbe. Képzeljük csak el, hogy a játékban megfogunk valamit ezekkel a kontrollerrel és az ujjaink hegyében (mivel az ujjak követésére is alkalmas), a tenyerünkben pontosan érezhetjük, hogy éppen milyen tárgyat fogunk. A képeken látható nagyobb ravasz például kiválóan alkalmas a DualSense ravaszainak ellentartására, ami szintén egy teljesen új szintet képviselne ebben a videojátékos ágazatban.

Mivel az utolsó dokumentumokat tavaly novemberben frissítették utoljára, egészen valószínű, hogy a fent ecsetelt (és a Sony által elismert) új funkciók bekerülése miatt az új VR kontroller a szabadalmi képekhez képest valamelyest át lesz majd alakítva, bár olyan nagy változásokra nem nagyon kell számítani.

A japánok videojátékipari törekvései egészen elképesztőek, legalábbis amit a kontrollereikkel művelnek mostanság, melyekkel az egész videojátékipart eddig soha nem látott mélységekben reformálhatják meg.

Szerinted a Sony új kontrollere elhozza majd a VR forradalmat?

Teljesen biztos! Egészen elképesztő, amit éppen csinálnak!
Forradalom nem lesz, de az biztos, hogy új lendületet ad majd!
Annyira nem érdekes a VR, de ezzel lehet tennék egy próbát!
Hülyeség az egész! Egy jó konzol, TV meg egy kontroller kell csak!

Created with Poll Maker

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×