Rike a Twitch talán egyik legsokoldalúbb streamere, aki az állandó podcastok mellett madármentéssel és csilievés is foglalkozik.

A Twitchen azt gondolom mostanra nagyon kiszélesedett a tartalomgyártól skálája, így a platform teret enged olyan streameknek is, akik nem feltétlenül videojátékkal szórakoztatják a közönséget. A Podcast és Általános csevegés kategóriában azt gondolom, kiemelkedik Rike, aki talán az egyik legsokoldalúbb streamer. Rike, aki egyébként a Leet Gaming influencereinek csapatát erősíti, a

csilievésben például komoly eredményeket ért el világszinten.

Interjúnkban a kihívásokról és a madármentésről kérdeztük.

 

Ha valaki azt kérdezné, hogy milyen streamer vagy, mit mondanál?

Megosztó. Általában akik csak benéznek hozzám, hajtépve menekülnek, akik maradnak, azok viszont hamar véleményt váltanak.

Miért, mikor gondoltad úgy, hogy belépsz a streamerek népes táborába? Miért gondoltad úgy, hogy a Twitch lesz a legmegfelelőbb platform?

Három évig streameltem a Facebookon, ahol akkor még nem nyomták ennyire a live adásokat, mint most. A csapatot, akikkel csináltam szétzilálta a Covid, így gondoltam, ha már mindenem adott, akkor csinálom egyedül. Persze máshol szerettem volna, így a Twitch jó ötletnek tűnt. Nem is bántam meg.

 

Mi az alapvető motivációd abban, hogy folytasd, amit csinálsz?

Világ életemben a szórakoztatásból éltem. Az hogy csinálhatom, amit szeretek, az önmagában elég.

Milyen műsorokat láthatnak tőled a nézők?

  • Hétfőn 21:30-kor Barkochba van, nem mellesleg értékes nyereményekért, utána KütyüTalk Podcast Brinnel.
  • Kedden 22:00-kor Streamer Podcast Pingendlivel és egy vendéggel.
  • Szerdán 22:00 CsiliVonat és kihívások.
  • Csütörtökön 22:00 CioCast, a pszichológus-podcast Fruzsival.
  • Vasárnap: Csili kóstolás, és random valami.

A streamek általában 21:00-kor kezdődnek, és sosem érnek véget.

 

Mi az alapvető cél a műsoraiddal, a podcastok témáival? Mik a legfontosabb, illetve a visszatérő témák?

Szórakoztatás és az edukáció.  A Podcastok tematikusak, szóval az mind visszatérő tartalom, a madármentés/környezetvédelem szinte mindennapos téma, ugyanis hála a nézőimnek, a szabadidőmben aktív önkéntesként tudok részt venni a Bridmania madárpark életében. Tőlük tanulok madarakat menteni, ami élőben is sokszor követhető. Volt már, hogy stream szakadt meg, mert éjszaka menni kellett gólyát menteni, és akkor a mentés alatt tudtam közvetíteni, és beavatni az embereket a munkánkba.

Nagyon fontos az életedben a chilievés, amiben igen komoly eredményeket értél el. Honnan jött ez a szenvedély és a versenyszellem, hogy haladj azon a bizonyos ranglétrán?

A nézőknek tetszett, ahogy szenvedtem, Fekete Mikivel is kooperáltunk utána, aztán egyik csili követte a másikat. Aztán rátaláltam a League of Fire szervezetre, akik számon tartják a teflonszájúakat, és egy dinamikus világranglistát, ahol a válaszaim írásakor 52. vagyok. Mire kikerül az interjú, már feljebb leszek. Ezt nem versenyszellemnek hívnám amúgy, mert versenyekre nem járok, inkább a határaimat feszegetem, és igyekszem megmutatni ennek az útját. Így aki szintén ki szeretné magát próbálni, az nehogy pórul járjon. Sok készülés előz meg egy kihívást, még úgy is, hogy most szinte minden héten csinálok egyet.

 

Milyen helyezéssel rendelkezel a chilievők világranglistáján? Mi lenne a nagy cél?

Most épp 52., cél a top 20. Ha az anyagiak is engedik, akkor majd top 10.

Mik a jövőbeli tervek, célok, milyen műsor/esemény vár még megvalósításra?

Cél az rengeteg van. Legnagyobb célom majd egy online interaktív Late Night Talk Show indítása. De ahhoz még sokat kell fejlődnöm.

Ha jól tudjuk, több tartalomgyártóval is szeretsz együttműködni. Kik csatlakoztak már a streamjeidhez?

Hat hónapja minden kedden megy a streamer podcast, fejből fel sem tudok már mindenkit sorolni, viszont senkit sem szeretnék megsérteni azzal, hogy kihagyom. De az általános kérdésre válaszolok: nem, a VR még nem volt, de remélem, hogy egyszer eljönnek.

 

Pontosan hol tudnak nézni téged a nézők és milyen gyakorisággal?

Vasárnaptól csütörtökig minden este 21:00 körül kezdek twitch.tv/gibbonrike csatornán. Ha nem itt, akkor twitch.tv/samansport, mert az Ő csatornájukat is én csinálom, ami sport-specifikus, illetve instagram.com/gibbonrike oldalon is szoktam néha csili-kajás élőt tolni.

Mit üzennél azoknak, akik csak most fognak csatlakozni a közvetítésekhez?

Gibbónián mindenki 18 éves, és a föld fánk alakú, ráadásul nem lekváros, mert a dínókat elpusztító meteor kilyukasztotta…

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×