Hihetetlenül kevés játékost érdekel a DOTA kártyajáték, ezért a Valve teljesen elengedi a kezét.

Ha a Hearthstone sikeréhez mérünk bármit, akkor tulajdonképpen minden kártyás játék nettó bukástörténet. Pedig a Valve szinte mindent megpróbált, hogy életben tartsa a DOTA világára épülő Artifactot, de mindhiába, bejelentették ugyanis, hogy

már a készülő, jelenleg bétában tengődő 2.0-át sem fogják befejezni, sőt, ahogy van az egész játékot ingyenessé is teszik.

Pedig a DOTA 2 egészen szépen pörög, rendre a Steam Charts top játékai között helyezkedik, ezzel szemben viszont az Artifact a kutyát sem érdekli.

A játékra megjelenésekor viszonylag sokan ugrottak rá, akkor volt, hogy majd 50.000-en próbálták ki, ez a szám viszont konkrétan egyik pillanatról a másikra csökkent drasztikusan. Míg 2018 decemberében 46.456 max havi játékossal bírt, januárra már 7000-en sem voltak rá kíváncsiak, majd februárra és márciusra már a kritikus szint alatt volt a játékosbázis.

2020 júliusától egészen 2021 február végéig átlagosan 30-40-en játszottak egyszerre a Valve kártyajátékával.

Kép: SteamCharts

Így bizony nehéz az ellenfél keresés, ezért is látták úgy, hogy semmi értelme nincs a revíziónak sem. Az Artifact (a Classic és a Foundry) teljesen ingyenes lesz, ami azt is jelenti, hogy az in-game kártyacsomag vásárlások teljesen megszűnnek, a játék összes lapját pedig minden egyes játékos teljesen ingyenesen megkapja.

Tehát a játék továbbra is játszható marad, de a jövőben semmilyen frissítés nem érkezik már hozzá.

Ha mindenki nem is képes úgy visszajönni a halálból, mint ahogyan tette azt a No Man’s Sky, az Artifact ingyenességének hírére azért csak megugrott valamelyest a játékosszám. Szomorú, vagy sem, azért az Artifactot még így sem fogja senki sokáig siratni.

A fejlesztők minden kitartó játékosnak megköszönték a segítséget, nélkülük még a 2.0 ötlete sem jöhetett volna létre, és nagyon remélik, hogy mindenki megérti majd a Valve abszolút racionális döntésének okait. 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×