A keresztény ultra szerint vallási diszkrimináció áldozata, miközben azért tiltották, mert élő adásban abuzált egy gyereket.

Az Amazon valószínűleg már hozzászokott ahhoz, hogy a Twitch miatt non-stop beperlik őket, de egy ilyen teljesen abszurd és józan ésszel szinte értelmezhetetlen perre valószínűleg ők sem számítottak nagyon.

Szóval a történet az, hogy volt vala egy ultra-vallásos keresztény streamer, DrWitnesser, aki azért nem kevésszer tart játék közben prédikációt remélve ezzel, hogy sikerül az üdvösségbe terelni a megtévedt nézőit. Aztán egy Fortnite meccs során egy 9 éves muszlim kisfiúval hozta össze őt a „jóisten”, mire ő éktelen vágyat kezdett érezni, hogy ezt a kisfiút jó alaposan kioktassa a vallása bűnösségéről.

Tehát isteni szikrától vezérelve elkezdte ócsárolni és felkérdezni a hitéről a gyermeket, amit azzal zárt, hogy ő bizony a pokolra fog majd jutni a halála után, amiért ő nem keresztény.

A Twitch erre – teljesen helyesen – januárban bannolta a hittérítőt.

 

Na de DrWitnessert nem abból a fából faragták ám, de nem ám! Miután átköltözött Youtube-ra, arra utasította a Twitch-et, hogy azonnal állítsák vissza a profilját, különben nagy baj lesz – a pokolban égnek majd ők is. A Twitch erre azt mondta, hogy bocs, de nem, a gyűlöletbeszéd és mások abuzálása fölött nem fognak szemet hunyni, legyen hát békesség és fogadja el az ítéletet.

Az atya viszont ezt a keresztény hit elleni terrorként értelmezte, ezért a nézeteltérést a továbbiakban a bírósággal rendezné: perrel fenyegeti a tulaj Amazont.

Szerinte ugyanis semmilyen szabályt nem szegett meg, hiszen csak általános TÉNYeket közölt, amikor a 9 éves kissrácot azzal zaklatta, hogy halál után a pokolban ég majd el elevenen. 

Vallási diszkrimináció?

Vallási diszkriminációért kiált DrWitnesser. Namármost ez nagyjából akkor állná meg a helyét, ha csak azért tiltották volna, mert ő Jézus szentségében hisz, de hát ugye jól tudjuk, hogy nem ez történt.

A bíróság előtt tehát esélye sincsen az Amazon-Twitch ellen, és igen valószínű, hogy a csatornáját, annak tartalmát, úgy pedig híveit sem kapja vissza. Kénytelen tehát továbbra is a Youtube-on tevékenykedni, ahol hasonló magatartásért szintén tiltani fogják – a reakcióját és az esethez való hozzáállását látva ez csak idő kérdése.

Mást a vallása miatt inzultálni nem menő! Értem?!

Tevékenysége mindenesetre nem igazán vet túl jó fényt a keresztény közösségekre, hiszen az agresszív térítés már jó pár évtizede-százada nem tartozik az egyház eszközei közé. Szerencsére a nézők (és nem nézők is) túlnyomó többsége egyetért a Twitch döntésével, és szorgalmazzák, hogy írjanak erről egy külön rubrikát a platform szabályzatába, ezzel is jelezve, hogy az ilyesfajta viselkedések minden esetben büntetést vonnak maguk után.

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×