Lehetséges, hogy a tavalyi év után idén is elmarad a közkedvelt esport esemény, a League of Legends Mid-Season Invitational azaz más néven MSI.

A League of Legends MSI és az első nemzetközi VALORANT LAN esemény is veszélybe került, hiszen izlandi tudósok arra figyelmeztetnek, hogy a Reykjavíktól alig 30 kilométerre fekvő vulkán erős jeleit mutatja egy közelgő kitörésnek. Természetesen elsősorban az izlandi lakosokért aggódunk, másrészt viszont szomorú, hogy a világ több mint egy éve tartó nehézségei elől „menekülést” szolgáltató esemény várhatóan elmarad.

A szakemberek elmondták, hogy a Keilir vulkán által létrejött szinte állandó szeizmikus tevékenység erős aggodalomra ad okot. Reynisson, a sziget polgári védelmi erői részéről arra figyelmeztetett, hogy sokkal nagyobb az esélye annak, hogy megtörténik a baj, mint hogy nem.

Ez lenne az első Keilir kitörés a 12. század óta.

Keilir vulkán

„Nem azt mondjuk, hogy a kitörés máris elkezdődött, hanem azt, hogy jobb szemmel tartani…”- mondta szerdán a helyi médiának Kristín Jónsdóttir, az izlandi meteorológiai hivatal szóvivője. „Azonban ez olyan típusú tevékenységnek tűnik, mint amilyet egy kitörés előtt várhatunk.” – folytatta. Legutóbb 2010-ben volt hasonló vulkanikus esemény, az Eyjafjallajökull kitörés, amely hónapokra leállította a légi közlekedést a térségben. 

Eyjafjallajökull kitörés 2010

A Riot Games egyelőre még nem adott ki közleményt az eseményekkel kapcsolatban. Jelen állás szerint az van érvényben, hogy a Mid-Season Invitational május 6-án indul.

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×