Káprázatos helyen lesz az első offline esemény.

Nagyjából egy hónapja indultak el a kvalifikációs tornák a Riot Games saját szervezésű, világbajnokság-jellegű eseményére, a VALORANT Champions Tour-ra. Az egész éven átívelő szériáról, illetve annak formátumáról mi is beszámoltunk, de elevenítsük fel röviden, hogy milyen szisztéma áll az eddigi legnagyobb versenysorozat mögött.

A VALORANT Champions Tour egymáshoz kapcsolódó versenyekből épül fel. (Forrás: Riot Games)

Az esemény magába foglal sok-sok Challengers, három Masters, továbbá egy Champions nevű tornát – mindezt úgy, hogy az összes főbb régió le legyen fedve. Az első Masters versenyre ebben a hónapban kerül sor, elsőként a Latin-amerikai térségben, majd ezt követi az észak-amerikai, az európai, a török, a CIS és a japán régió, végezetül pedig Brazília és Dél-Kelet Ázsia zárja a sort.

 

A Masters-sorozat második felvonása ennél egyszerűbb struktúrát alkalmaz, hiszen a régiók legjobbjai (összesen tíz csapat) egymással fognak versengeni, mégpedig egy egyhetes megmérettetés keretein belül.

Ami viszont ennél is fontosabb: a versenyre Izland fővárosában, Reykjavíkban kerítenek sort!

Tehát május 24 és 30 között végre megkapjuk a VALORANT első offline rendezvényét – persze bizonyos feltételek mellett. A játékosoknak a megérkezést követően karanténba kell vonulniuk, továbbá a versenyen nézők sem lehetnek majd.

Reykjavík, Izland 131 ezer lakosú fővárosa, amit a „világ legnagyobb kisvárosának” szoktak hívni. (Kép: Britannica)

Természetesen közönség nélkül az élmény sem lesz ugyanolyan, mint egy igazi LAN esetében, de legalább a csapatoknak megadatik az esély, hogy helyszíni eseményen is összemérjék erejüket. Ráadásul így ez lesz az első nemzetközi erőpróba is, ahol végre láthatjuk egymás ellen a különböző kontinensek legjobbjait.

Bízzunk benne, hogy mielőbb eljön annak is az ideje, hogy nézőkkel együtt szervezhessenek majd versenyeket!

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×