A Hogwarts Legacy lehetővé teszi a játékosok számára, hogy többek között transznemű karaktert hozzanak létre.

Úgy tűnik, hogy a közelgő nyílt világú Harry Potter játékban rengeteg lehetőségünk lesz testreszabni a karakterünket. Mivel az utóbbi években egyre nagyobb kérdés lett a férfi/női karakterek eloszlása a játékokban, a fejlesztők valószínűleg minden játékos igényeire igyekeznek odafigyelni.

Így arra is lehetőség lesz, hogy transznemű varázslót/boszorkányt hozzunk létre.

A játékban lehetőség lesz külön hangot, testalkatot, és nemet is választani karakterünknek, ezek az opciók pedig szabadom választhatók minden karaktertípus esetében – írja a Bloomberg egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva.

A játékosok egyébként eldönthetik, hogy boszorkányok, vagy varázslók lesznek, amit azt határozza meg, hogy melyik házba kerülnek majd a Roxfortban. Milyen érdekes, hogy a Hogwarts Legacy teljesen elfogadja a transzneműséget, miközben ugyanez nem mondható el a franchise alkotójáról, J.K Rowlingról. A szerző korábban különféle transzfób megjegyzéseket tett, és aktívan támogatta az anti-transz nézeteket. A WB Games szerint JK Rowling közvetlenül nem vesz részt a játék készítésében.

 

Ha minden igaz, a Hogwarts Legacy egy teljesen új játékélményt kínál majd a rajongóknak. Az egyik lépés ebben a szabad karakteralkotás, ám valószínűleg a játék kapcsán még sok vita alakul majd ki.

A Hogwarts Legacy 2022-ben érkezik a PlayStation 5-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Xbox Series X-re és PC-re.

×