A Sony alapvető célja, hogy egyszerű, otthon található eszközöket is kontrollerré alakíthassunk, így akár egy banánt is.

Nagyon sok olyan esetet láttunk már, amikor rajongók különböző eszközöket, például gyümölcsöt, vagy hangszereket használtak arra, hogy irányítsanak egy játékot. Nagyon sok ilyen videóról beszámoltunk már, de arra még mi sem számítottunk, hogy a Sony egy szabadalmat mutat be, mely lehetővé tenni ezeket a kezdeményezéseket.

A Sony szabadalma szerint bármi kontrollerré alakítható. Mindehhez egy banánt használnak példának.

A technológia valahogy úgy működik, hogy egy kamera lefényképezi a választott eszközt (jelen esetben egy banánt), és a képpontok, szín és kontúrok alapján összeállít egy digitális replikációt. Ezt az információt elküldi a játéknak, aminek kódja felismeri a banánt, mint beviteli eszközt. Nagyon menő.

Ezzel együtt az irányítás elvileg minden játékban, például a Demon Souls’s-ban is megoldható. Amennyiben elforgatjuk a banánt, a kamera érzékeli és tudja a kontúrok alapján, hogy milyen mozgást kell tenni a játékban. Ezen kontúrok változtatása, a banán mozgatása, nyomkodása használható a mozgásra, haladási sebességre stb.

Röviden, ahogy mozgatjuk, nyomkodjuk a banánt, úgy regisztrálhatjuk a parancsokat a játék számára. Jogos lehet a kérdés, hogy miért akarja a Sony, hogy akár egy banánt használjunk kontrollerként, miközben jó drágán el is adhat eredeti PS kontrollereket?

„Jó lenne, ha a játékosok olcsó, egyszerű és nem elektronikus eszközt használhatna videojáték-perifériaként” – olvasható a szabadalomban.

Bár nagyon vicces vagy furcsa lehet egy banán kapcsán a kontrollerek problémáiról beszélni, de nem ez az első eset, hogy a Sony próbálkozik a bemeneti eszközök forradalmasításával. 2019-ben az Immersion Corp és a Sony közösen olyan „fejlett haptikus” szoftvert hozott létre, amely utánozza a „tolás, húzás, megfogás és lüktetés” érzését.

A két Sony szabadalom egyébként nagyon jó lehetőséget teremthet arra, hogy nagyon komoly előrelépés történjen mondjuk az új PSVR vezérlők esetében.

Te használnál egy banánt kontrollerként, ha mondjuk lemerül a PS5 kontroller?

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×