A 2004-es legendás klasszikus megújult formában tér vissza a PSVR-on.

A Sony az utóbbi napokban-hetekben különösen ráhasalt a PlayStation VR-ra. Először bejelentették, hogy már javában készül a második generációs, kifejezetten PS5-re tervezett VR headset, ami mellé igazán izgalmas irányítókat is terveznek, majd most – közel a semmiből – bejelentenek hat PSVR játékot is.

A bejelentések csúcsa a legendás Doom legendás harmadik részének VR változata, amitől garantáltan a  gatyába fogunk piszkítani!

 

A VR kiadás a Doom 3 két nagy kiegészítőjét, a Ressurection of Evil és a Lost Mission-t is magába foglalja, természetesen feljavított látvánnyal, effektekkel és hangokkal. A 180°-os látószög nem kérdéses és külön öröm, hogy támogatni fogja a PSVR Aim kontrollerét is – csak, hogy teljes legyen az élmény.

Story time: sok évvel ezelőtt már szó volt egy Doom 3 VR-ról, akkor még mind az Oculus első fejesének nyitócímeként. Akkor ez a ZeniMaxal való jogi hercehurca miatt végül nem valósult meg, egy lelkes modder csapat viszont csak életre hívta a projektet, méghozzá nem is olyan régen, az Oculus Ques 2-re.

A Doom 3 VR Edition tervezett megjelenési ideje 2021. március 29.

A következő ígéretes cím az After the Fall, amiben a főszerep a kooperatív túlélésé lesz egy zombiapokalipszist követően. Pár éve már be van jelentve, tavaly kellett volna megjelennie, idén viszont minden bizonnyal meg is fog érkezni.

 

Ha pedig túlélés: a Song in the Smoke egy szintén túlélésre, tárgykészítésre és felfedezésre fókuszáló játék lesz, szintén 2021-es megjelenést ígérve.

 

De van itt egy anime ihletésű VR mmorpg is, a Zenith: The Last City – The Fracture, ami ritkán tapasztalt közösségi élményt és RPG kalandozást ígér. A játék egyenesen Kickstarterről érkezik, elméletileg még idén.

 

A könnyedebb akció kedvelői sincsenek ám elfelejtve. A Fracked egy síelés és kötélpályás csúszkálások köré húzott FPS, ami PS4-re és PS5-re is megjelenik – ez utóbbin nyilván jobban fog majd futni. Ahogyan az összes többi, úgy ez a játék is idén jelenik majd meg.

 

Végül, de nem utolsó sorban egy klasszikus szabadulószobás, vicceskedő logikai címet is mutattak, méghozzá a nagysikerű I Expect You To Die  második részét.

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×