Az MSI büszkén jelentette be az érkező videokártyákat.

A True Gaming hardverek vezető márkája, az MSI, büszkén jelentette be az AMD Radeon RX 6700 XT GPU-n alapuló új videokártyáit, amelyek egyesítik a legújabb grafikai technológiát, a nagy teljesítményű áramköröket és egy továbbfejlesztett hűtést is.

Az AMD RDNA 2 játékarchitektúrát az MSI Radeon RX 6700 XT sorozat középpontjában úgy alakították ki, hogy a teljesítmény és a hatékonyság optimális kombinációját adja. Áttörő, nagy sebességű kialakítással és megnövelt energiahatékonysággal rendelkezik, amelyet úgy terveztek, hogy alacsonyabb energiafogyasztással nagyobb teljesítményt nyújtson, valamint új gyorsítótár-hierarchiával, amely minimalizálja az adatmozgást, a késést és az energiafelhasználást.

Röviden tömören minden téren javítottak az új RDNA 2-vel.

Emellett érkezik néhány érdekesség is:

  • AMD Infinity Cache – Ez egy új típusú gyorsítótár ami akár 2,5-szer nagyobb sávszélességet biztosít mint a hagyományos
  • AMD Smart Access Memory – A lényege, hogy az AMD Radeon™ RX 6000 szériás videokártyák és a AMD Ryzen ™ 5000 vagy egyes Ryzen 3000 sorozatú asztali processzorok közvetlen kommunikálnak egymással a nagyobb teljesítményért.
  • DirectX sugárkövetés (DXR) – Nagy teljesítményű, fix funkciójú Ray Accelerator motort adva minden számítási egységhez, az AMD RDNA 2 alapú grafikus kártyákat úgy optimalizálják, hogy valós idejű megvilágítást, árnyékot és visszaverődést biztosítsanak a DXR segítségével.

Akkor hogyan is érkeznek a bejelentett MSI kártyák?

Marad az ikonikus TWIN FROZR egy újítással az előző generációhoz képest, a kettős ventilátor kialakítását tovább fejlesztették a TORX FAN 4.0 segítségével. A ventilátorlapát párok és egy külső összekötő összekötésével a TWIN FROZR 8 hűtőrendszerbe történő légáramlás fókuszálására formálva.

 

Továbbá a MECH sorozat is visszatér az MSI Radeon RX 6700 XT videokártyával. Erőteljes hűtőrendszer, megerősített csiszolt felületű hátlap és a szilárd ipari esztétika teszi a MECH kártyát minden gép középpontjává.

Végül… mikor is jönnek az új kártyák?

A videocardz.com értesülései szerint az új MSI Radeon RX 6700 XT kártyák várhatóan 2021. március közepétől lesznek kaphatók.

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×