A legfrissebb jelentések szerint 2021 januárjában a VALORANT bevételei megelőzték vetélytársának eredményeit.

A Riot Games legújabb FPS játéka, valamint egyértelműen a CS:GO versenytársa, a VALORANT végül megelőzte a CS:GO-t bevételek tekintetében. A VALORANT 2020 júniusi indulása óta először lett a legtöbb bevételt elért FPS-cím a PC-játékok palettáján, legyőzve a Valve játékát, sőt az Epic Games Fortnite-ját.

A Superdata adatai szerint a VALORANT bevétele 39, a játékosok száma pedig 29 százalékkal nőtt decembertől januárig.

Az elemzés szerint a januárban csatlakozott VALORANT játékosok 72 százaléka lett visszatérő játékos. Sajnos arról a Superdata nem adott ki pontos adatokat, hogy milyen bevételeket ért el a VALORANT.

A VALORANT sikere mögött persze több tényező is állhat. A Riot arról ismert, hogy képes rendszeresen frissíteni a játékait, kommunikál a közösséggel és eredményesen szorítja vissza a csalókat. Ezen kívül nagyon jó módszerük van arra, hogy hogyan vegyék rá az ingyenes játékok esetében az játékosokat arra, hogy költsenek a játékon belül.

A játék jelenlegi hátránya viszont, hogy egyelőre csak PC-n érhető el, de a Riot nagyon jól halad afelé, hogy konzolon is elérhetővé tegye.

Jelenleg az olyan játékok, mint a Call of Duty: Warzone, a Fortnite és az Apex Legends uralják a műfajt konzolon, így nem lesz könnyű dolga a Riotnak. Pletykák szerint a Riot Games az év végén tervezi bevezetni a játékot konzolon.

×