Nyolc évesen több millió forintnak megfelelő összegért szerződtették le a fiút, de játszani még nagyon sokáig nem fog….

Épp csak elkezdte az általános iskolát, de máris ő a világ legfiatalabb – szerződtetett – profi Fortnite esportolója. Joseph Deen még tavaly decemberben írta alá a Team 33-al szinte jelképesen 33.000 dollárért (mintegy 10 millió forintért) köttetett leigazoló szerződését, amitől a fiú azt reméli, hogy most már végre komolyan fogják őt venni.

Nos, a profi csapat nem viccel, hiszen ezt a nem kevés összeget úgy voltak hajlandók kifizetni a kissrácnak és szüleinek – egy megtakarítási számlára -, hogy az még jó sok évig nem is játszhat versenyeken. Sőt, mivel 8 évesen nem állhat munkaviszonyban sem, a Team 33 létesítményébe sem költözhet be, csupán napi 2-3 órás edzéseken vehet részt.

Ő a világ legfiatalabb Fortnite e-sport játékosa

Fortnite: From piano player to pro gamer - aged just eight - BBC News

Mindezen persze nem is nagyon csodálkozunk, hiszen ahogyan az e-sport ágazat egyre terjed és lesz népszerűbb, úgy egyre inkább kapnak nagyobb rivaldafényt a „jövő nagy reménységei” is. A tehetségkutatás, a korai szerződéskötések a sportvilágban egyáltalán nem ritkák, az e-sportban pedig egyenesen elengedhetetlen.

Ennek a szcénának a legprofibbjai ugyanis igen korán kell kezdjék a karrierjüket, (hivatalosan 13-14 évesen) hiszen ilyenkor a legéberebb az agy, ilyenkor működnek a legjobban a reflexek és azok a képességek, melyek az e-sport játékokhoz elengedhetetlenek – egy Fortnite-hoz pedig pláne. Emiatt egyébként egészen korán, a húszas éveik közepén-végén vissza is vonulnak, vagy váltanak edzői pályára – szintén hasonlóan a fizikai sportokhoz.

Deen tehetsége természetesen megkérdőjelezhetetlen, még mindig nem ő a világ legfiatalabb pro játékosa.

A legkorábbra datált hivatalos versenyen is részt vevő játékos, aki ezzel a Guiness Rekordok Könyvébe is bekerült, még mindig ‘Lil Poison‘ – aka. Victor De Leon III, aki 4 évesen páholta el a felnőtt profi Halo játékosokat, majd 6 évesen exkluzív szerződést kötött vele a Major League Gaming. Lil Poison egyébként még mindig aktív, aki most 22 évesen szintén a Fortinte-ot nyüstöli.

Mit szólsz, hogy ilyen fiatalon szerződtetnek már játékosokat?

Nincs ezzel semmi baj, más sportokban is bevett szokás.
Ha van egyensúly a tanulás és a gaming között, akkor semmi gond.
Ebben a korban még tanulni kellene, nem játszani! Hát még olvasni sem tud!
Menjen inkább fogócskázni, mert ezzel csak elveszik tőle a játék örömét!
Más, leírom hozzászólásban…

 

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×