Miért kellett elásni az Atari 2600-ra írt E.T. játékokat? A mai videónkban ilyen, és ehhez hasonló eltűnt játékokat kutatunk fel!

A mai digitális játékboltok világában elképzelhetetlennek tűnik, hogy egy játék eltűnjön. Régen viszont, amikor még csak és kizárólag fizikai példányok léteztek a játékokból, erre volt bőven esély. Szerencsére azért a legtöbb esetben nem annyira nagy rejtély, hogyan lehetne ezeket az eltűnt címeket visszaszerezni.

Egyes lelkes restaurátorok Indiana Jones-t megszégyenítő munkával kutatják fel ezeket a régi játékokat, és próbálják őket visszaállítani eredeti formájukba. Így a következő generációk is megtapasztalhatják a játéktörténelem ezen fontos darabjait. És igen, néha tényleg arról van szó, hogy ásatásokat kell végezni, hogy megtalálják a földbe rejtett játékokat, de van, hogy idegen országokból kell hazacsempészni az elképesztően drága gyűjtői darabokat – és ez csak kettő a sok közül!

Nézzük is, hogy kerülnek meg az eltűnt játékok!

 

Ha tetszett a videó, jelezd ezt felénk egy lájkkal, és ne felejts el feliratkozni a csatornánkra, hogy ne maradj le a további videóinkról sem.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×