A modern idők vállra akasztható Sokol rádiója lehet a Ready! 100 hordozható PC!

Hát honnan máshonnan, mint a Kickstarterről szállt le közénk az a kreatív elme, aki támogatóinak hála most egy egészen menő és persze hiánypótló ötletét valósíthatja meg:

a Ready! 100 hordozható PC-t.

Hogy mi is ez a cucc? – kérded jogosan, hiszen nagy eséllyel sosem hallottál még róla. Ez kérlek egy olyan alap funkciókkal rendelkező SBC (egykártyás) számítógép, amit úgy javíthatsz, bővíthetsz, módosíthatsz ahogyan csak akarsz – hasonlóan a Raspberry Pi, a RockPro 64, esetlg a 4×4 Ryzen Vega 2000-hez.

Emellett egészen kompakt egy masinéria, amin azért helyet kapott egy-egy beépített hangszóró, egy érintőképernyős LCD kijelző, megannyi csatlakozó, igény szerint egy RGB billentyűzet, illetve egy 4 SMA/RP-SMA antenna.

Az először 2018-ban papírra vetett PC-svájci bicska ötlet megvalósulni látszik, ugyanis a Kickstarter kalapozásra kitűzött 200.000 kanadai dollárt pont a hajrában, az utolsó két napban lépte át, és tart jelenleg 253.322 dollárnál – forintban ez 58-60 millió forintra tehető. Szóval zajos siker.

A Ready! 100 hordozható PC-t több fajta-féle változatban lehet majd megvásárolni. Egyikben a – választott – alapon és a házon kívül nincsen semmi, így mi magunk állíthatjuk össze az álomgépünk (ha például van egy bika kártyánk, akkor akár azt is ráköthetjük), illetve – felhasználástól függően – különböző képességű előre megépített csomagokra is benevezhetünk, melyeket a későbbiekben szintén saját kedvünk szerint variálhatunk.

A Crysis is fut rajta

A felhasználás módja pedig valóban rajtunk áll: ha játszani szeretnénk rajta: külsős kiegészítőket rákötve simán megtehetjük, ha csak podcastelnénk róla: annak sincsen akadálya, sőt, a streamerek irányítópultként is használhatják élőzéseik során.

A Ready! 100 saját operációs rendszert használ, a Debian Linux alapú Ready OS-t, de ha szeretnénk inkább Windows-ra cserélni, természetesen az sem jelent akadályt. Az ígéretek szerint a gépet pillanatok alatt szét is lehet pattintani, így ha valami elromlik benne, vagy csak erősítenénk pár dolgon, akkor semmi sem gátol meg majd benne.

A hordozható cyberpunk stílusú mini PC óriási sikernek számít, a drágább változatokat például már most elkapkodták, így borítékolható, hogy a jövőben még fogunk hallani a Ready Computer Corporation-ről.

Ha részletesebben is érdekel a projekt, akkor érdemes lehet ellátogatnod a kampány oldalára, ahol stílusos és vicces bemutató videók mellett az elkészülés folyamatát is csekkolhatod.

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×