Szórakozás a köbön.

Egyszerűen elképesztő, hogy mekkora utat járt be a gaming. Ameddig az 1990-es években még egyenesen ciki volt gamernek lenni, addig manapság már külön iparág nőtt a gaming kultúra köré. Gamer energiaitalok, gamer székek és gamer asztalok mellett gamer perifériák között töltjük mindennapjainkat, 2021-ben szerintem senki sem botránkozik meg azon, hogy

a gamer puzzle-ök is egyre népszerűbbek.

Az első puzzle kicsit más, de az alapok megvannak

De hogy is jutottunk ide? A kirakó nem egy modern játék. Az első puzzle-szerűségig egészen 1763-ig kell visszamennünk, ekkor ugyanis az angol John Spilsbury, térképkészítő fogta és feldarabolt egy Nagy-Britannia térképet, hogy azt tanulási segédként árusítsa. A földrajz segédlet persze nem igazán hasonlított a ma ismert puzzle-ökhöz, ezeket ugyanis a 20. században kezdték el elsőként tömegével előállítani. A 20. század második felében vált igazán népszerűvé a játék, ekkorra ugyanis már elérhető áron lehetett kapni, így nem csak az előkelő családok engedhették meg maguknak a puzzle-ök nyújtotta szórakozást.

Megannyi gamer, megannyi szokással, ennek megfelelően mindenki más címeket kedvel. Van aki órákat képes eltölteni a Falloutban csak a fegyverek kraftolásával, míg mások inkább a Witcherben lovagolnak órákat. Nem csoda, hogy a játék világába tartozó puzzle-ökkel is szívesen töltik az idejüket annyian.

Legyen szó akár a most megjelent Cyberpunk 2077-ről vagy épp a klasszikus Pac-Manről, mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő puzzle csomagját a webshopunkban. Az 500 darabostól egészen az 1500 darabos kiszerelésig lehet válogatni. A legjobb minőségű gyártástechnológián túl további ajándékok is várnak a dobozban!

×