A tavalyi MSI esemény elmaradt a kialakult járványhelyzet miatt, most azonban vannak arra utaló jelek, hogy idén végül megrendezésre kerül.

Míg a Worlds lesz mindig az első a League Of Legends esport események között, az MSI szorosan a nyomában van a második helyen. A rendezvényt tavaly végül le kellett fújni, tekintettel a globális egészségügyi válságra, és ezzel együtt hasonló kérdőjelek merültek fel az idei megrendezésének életképességéről is.

A LoL esports hivatalos weboldalon közzétett kép azonban azt sugallja, hogy az esemény-sorozat végre folytatódik, méghozzá Izlandon, azon belül pedig Reykjavíkben.

A képen egy havas város tája látható, ezzel utalva arra, hogy valami hideg helyre “költözünk”.

Ez még önmagában kevés lenne ahhoz, hogy a fentebb említett városra gondoljunk, azonban a fotót nem kell sokáig pásztázni ahhoz, hogy észrevegyük Reykjavík egyik legkedveltebb és legismertebb épületét, a Hallgrímskirkja keresztény templomot.

Abszolút érthető lenne a döntés, hiszen az ország mindössze 6000 esetet és csak 29 halálesetet regisztrált. Kérdéses azonban, hogy egy ilyen esemény után milyen nagyot és milyen gyorsan ugranának a számok, továbbá hogy a lakosság mennyire díjazná az ötletet.

A résztvevő csapatokról még nem döntöttek, sok regionális bajnokság áll előttük, hogy megszülessen a lista. Az biztos, hogy az utolsó MSI, még 2019-ben az egyik legjobb verseny volt, amelyet LoL esports valaha látott. Amelyen végül a G2 Esports legyőzte a Team Liquid csapatát.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×