Xbox Game Pass Ultimate előfizetéssel PC-n sem kell majd sokat nézegetnünk a játékok ajánlott gépigényét.

Ha nagyon le szeretném egyszerűsíteni a Microsoft taktikáját és helyzetét, akkor azt mondanám, hogy a videojátékos divíziójuk jövőjét egyetlen lapra, az Xbox Game Pass-ra és az abba épített xCloud játékstreamingre tették fel. Persze nem ilyen egyszerű a dolog, de azért mégis milyen szerencse, hogy a szolgáltatás előfizetőinek száma egyre csak nő.

Sőt, ha ilyen ütemben növögetnek, akkor nyárra simán meglehet a 20 milliós álomhatár is, bár addig még igen sokat kell fejlődniük. Ez utóbbi eddig sem volt kérdéses a redmondiak részéről, hiszen megállás nélkül toldozgatják-foldozgatják a Game Pass-t, melynek következő megállója a PC lesz.

Hamarosan ugyanis PC-n is elérhető lesz az Xbox Game Streaming alkalmazás, mellyel az Xboxunkról, illetve az xCloud-ból is streamelhetjük majd a játékokat egyenesen a PC-re.

Mikor először szembejött velem a hír, akkor feltettem magamnak a kérdést, hogy mire lesz jó, hogy Xboxról PC-re küldöm a képet, a válasz pedig a laptop lesz. Ugyanis míg az xClouddal csupán azokat a játékokat érjük el, melyeket tartalmaz a Game Pass streaming listája, így viszont távolról is elérhetjük a konzolon lévő játékokat.

Nyilvánvalóan nem ez a funkció, hanem a Game Pass Streamingje lesz a nagyobb durranás, ezzel ugyanis komoly konkurenciát állít a GeForce NOW, a Stadia, az Amazon Luna és egy kicsit talán a PlayStation Now szolgáltatásoknak. 

A Game Pass persze eddig is elérhető volt PC-re, eddig viszont csak a játékkönyvtárhoz engedett hozzáférni, amiből választva számolnunk kell az adott játék gépigényével. Ez fog megváltozni hamarosan, ugyanis – ahogyan mobil eszközökön, úgy – PC-n is választható opció lesz a felhőből való játék, melynek szinte egyetlen feltétele a gyors és stabil internetkapcsolat.

The cheap ride is over, Game Pass for PC pricing doubles this month - htxt.africa

Ezzel úgy gondolom a Microsoft komolyan kibővítheti az előfizetőinek számát, ugyanis PC-n a GeForce NOW mellett az Xbox Game Pass Ultimate lesz a másik legjobb választás, ha játékstreamingről van szó. Míg a NOW rendkívül olcsón enged hozzáférni egy távoli géphez úgy, hogy arról használhatjuk a UPlay-es, az Epic Games-es és Steames fiókunkat az összes támogatott játékkal, addig az Xbox megoldása ár-arány értékben szintén rendkívül olcsón enged hozzáférni több száz játékot tartalmazó könytárhoz.

Hamarosan pedig a PC-s Game Pass-ba is becsatlakozik az EA Play, 80+ játékot adva az amúgy sem szegényes kínálathoz.

Xbox Series X-re cserélik a szerver gépeket is!

Az xCloud jelenleg távoli ugye távoli Xboxokhoz enged hozzáférni, ami most javarészt Xbox One S gépekből áll. Ezt még elméletileg idén tervezik Xbox Series X konzolokra cserélni, így a játékstreaming hamarosan már újgenerációs konzolokról, azok látványával és betöltési sebességével fog történni. Ez sajnos a készlethiány miatt sokkal tovább tarthat a tervezettnél, mindenesetre jó tudni, hogy az előfizetők belátható időn belül next-gen grafikával számolhatnak.

Ennek megfelelően a felbontás is fejlődik. Az eddig elérhető 720p-ról 1080p-re méghozzá. Továbbá már a PC-s streaming bétájában elérhető az érintőképernyős mód, amit kifejezetten a Windows alapú tabletekhez és a Microsoft Surface hibridekhez fejlesztenek.

A következő lépcsőfok természetesen a konzolos bővülés, ami pontosan azt jelenti, aminek hangzik: hamarosan – ha úgy akarjuk – konzolon is választhatjuk a streaming opciót, mellyel nem kell többet letöltenünk a játékot, amivel játszani szeretnénk.

A PC-s streaming egyelőre béta fázisban tart, egyelőre nincsen kitűzött megjelenési dátum, ahogyan publikus bétatesztről sem tudnunk még.

 

Neked hogy tetszik az Xbox játékstreamingje?

Előfizető vagyok, imádom!
Gondolkozom rajta, később lehet kipróbálom!
Van más előfizetésem, egyelőre még nem győzött meg!
Egyáltalán nem hiszek a streamingben!
Más, leírom hozzászólásban…

Created with Poll Maker

https://leet.hu/?s=%22eshark%22+%22white+shark%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×