A Razer új webkamerája az iparágban vezető videóképességek révén stúdió minőségű felvételeket nyújt a professzionális szintű videókonferenciákhoz – a fényviszonyoktól függetlenül.

A Razer™, a világ vezető, gamereknek szánt lifestyle márkája (hongkongi értéktőzsde részvénykód: 1337) a mai napon bejelentette a Razer Kiyo Pro USB-kamerát, amely nagy teljesítményű adaptív fényérzékelőjével piacvezető képhűséget biztosít még alacsony fényviszonyok mellett is. A rendkívül érzékeny CMOS érzékelő és a STARVIS™* technológia kombinálásával a Kiyo Pro professzionális képminőséget biztosít mind a videókonferenciákhoz, mind a streaminghez.

Mivel a szakmai élet nagy részét mostanra az otthoni munkavégzés teszi ki, a kiváló képminőségű videóhívások iránti igény minden eddiginél nagyobb. A laptopok beépített kameráiból hiányzik a professzionális megjelenésű konferenciahívások lebonyolításához szükséges felbontás és képkockasebesség, emellett pedig a legtöbb webkamera nehezen boldogul az ideálisnál gyengébb megvilágítással, ennek eredménye pedig olyan homályos, elmosódott videóképekben mutatkozik meg, amelyek negatív hatással lehetnek egy professzionális prezentációra. A Kiyo Pro ezeket a problémákat egy nagy teljesítményű adaptív fényérzékelővel küszöböli ki, amely kiváló képalkotást biztosít gyakorlatilag bármilyen fényviszonyok mellett.

„Mind a videókonferenciák, mind a streaming szempontjából az élmény elengedhetetlen részét képezi a folyamatos és minden fényviszonyok melletti kristálytiszta videóminőség.” – nyilatkozta Alvin Cheung, a Razer periféria üzletágának alelnöke. „A gyenge fényviszonyok mellett is fantasztikus teljesítményt nyújtó Kiyo Pro ideális mindazok számára, akik otthonról dolgozva szeretnék lenyűgözni ügyfeleiket és kollégáikat, valamint azoknak, akik tiszta, élénk képminőség mellett szórakoztatnák közönségüket.”

Fejlett képalkotás. Abszolút képhűség.

Az új Kiyo Pro központi eleme a STARVIS™ technológiával rendelkező, fejlett 1/2,8-as CMOS értékelő. A STARVIS™ egy hátsó megvilágítású pixel technológia, amelyet a térfigyelő kamerák CMOS (komplementer fém-oxid félvezető) érzékelőiben használnak, hogy kiváló minőségű képeket készítsenek a látható és az infravörös fénytartományban. A technológia Kiyo Pro-ba történő beépítésével a videókonferencia-hívásoknak állandó világosságú, tiszta képük lesz még az olyan tipikus otthoni munkavégzési körülmények között is, mint a homályos helyiségek, az erős megvilágítás, a háttérvilágítás, vagy amikor csak a képernyő fénye az egyedüli fényforrás.

A Kiyo Pro a felülmúlhatatlan képhűség és részletgazdagság érdekében képes a tömörítetlen full HD 1080p 60FPS képkocka sebességre is. A HDR 30FPS mód megnöveli a dinamikus tartományt, menet közben javítja az alul- vagy túlexponált területeket, és kiküszöböli a körvonalazódást, ha az alany hátulról van megvilágítva, így biztosítva az élénk színeket és az egyenletes megvilágítást az egész képen.

A Kiyo Pro nagy látószögű lencséjével a felhasználók három különböző látómező közül választhatnak: 103°, 90°, vagy 80°, így az eszköz ideális a videókonferenciákhoz és a streaminghez. A 103°-os látószög elég széles ahhoz, hogy mindenki látszódjon a csoportos videóhívások alatt, valamint lehetővé teszi a stream nézői számára, hogy tisztán lássák az élő tevékenységeket, míg a 80°-os látószög tökéletes a professzionális arckép-nézethez, illetve a lebilincselő facecam ablakhoz a játékközvetítések során.

Rugalmas és gyors

A Kiyo Pro számos extra funkcióval rendelkezik, amelyekkel könnyedén alkalmazkodhat minden beállításhoz és helyzethez. A monitorra, asztallapra, vagy állványra történő felszerelést lehetővé tevő rugalmas rögzítési lehetőségeivel a Kiyo Pro – a rendelkezésre álló helytől függetlenül – tökéletesen alkalmas streaming kameraként történő használatra. A nagy látószögnek, valamint a háromlábú állvány-rögzítési lehetőségnek köszönhetően a Kiyo Pro ideális a csoportos konferenciahívásokhoz, 16 bites, gömb karakterisztikájú sztereó mikrofon tömbje pedig biztosítja, hogy az összes résztvevő hangja hallható legyen.

A maximális, tömörítetlen videó teljesítmény érdekében a Kiyo Pro egy USB 3.0-ás csatlakozót használ az 5 Gb/s sebességű jel továbbításához. A csomagban egy külön biztonsági takaróelem is található, amely megvédi a lencsét – valamint a felhasználók magánéletét – amikor az eszköz nincs használatban.

A Razer Kiyo Pro 209 eurós (~76 ezer forint) ajánlott áron kerül majd a boltok polcaira.

 

KIYO PRO

Kamera specifikációk

  • Csatlakozó típusa: USB3.0
  • Képfelbontás: 2,1 megapixel
  • Videófelbontás: 1080p @ 60/30/24FPS / 720p @ 60FPS / 480p @ 30FPS / 360p @ 30FPS
  • Videókódolás: H.264 kodek
  • Állókép felbontása: 1920×1080
  • Képminőségi beállítások testreszabása: Igen
  • Diagonális látószög (FOV): 103°, 90°, 80°
  • Fókusz típusa: Automata
  • Szerelési lehetőségek: L alakú csukló és állvány (nem képezik az eszköz tartozékát)
  • Kábelhossz: 1,5 méteres fonott kábel

Mikrofon specifikációk

  • Csatornák: Sztereó
  • Audio kodek: 16bit 48KHz
  • Iránykarakterisztikák: Gömbkarakterisztika
  • Érzékenység: -38dB

Rendszerkövetelmények:

  • Egy szabad USB-porttal rendelkező PC
  • Windows® 8 (vagy újabb)
  • Internetkapcsolat
  • 500 MB szabad merevlemez-terület
  • Kompatibilis az Open Broadcaster Software és az Xsplit programokkal

ÁRAK ÉS ELÉRHETŐSÉG

$199,99 USD / €209,99 EUR

Razer.com: 2021. február 23.
Hivatalos viszonteladók: 2021. első negyedév

×