Annak ellenére, hogy tombol a koronavírus a konzoleladásokon ez egyáltalán nem látszik. PS5-ből már több mint 5 millió példányt adtak el. De hol az enyém?

2020 őszén jelentek meg az új generációs konzolok. Mind a két konzolra nagy az érdeklődés, de a legfrissebb kimutatások szerint a PS5-ből másfélszer annyit adtak el, mint riválisából.

Február 22-én a Trading Platforms UK riportja szerint a Sony 5,21 millió PS5 konzolt adott el szerte a világon. Ez a cégnek 2,6 milliárd dollár bevételt jelent, ha 500 dollárral számolunk konzolonként. Ezzel szemben a Microsoft csak 3,51 millió Xbox Series X és S konzolt adott el.

Ha régiókra bontjuk Észak-Amerikában 2,47 millióan vásároltak PS5-öt, míg 1,98 millió Xbox kelt el. Európában 1,73 millió PS5 talált gazdára, míg 1,05 millió Xbox.  Japánban 340 ezer PS és csak alig 30 ezer Xbox került eladásra. Annak ellenére, hogy egy elég komoly járvány tombol a világon a konzoleladásokra nincs hatással. Ugye ezekbe a számokba sajnos az üzéreket és a botokat is bele kell számolni. A hivatalos statisztikákba azért igyekeznek ezeket levonni, legalább az Egyesült Királyság területén.

Neked birtokodban van új generációs konzol?

 

 

×