A legfrissebb kimutatások szerint az új Nvidia és AMD videokártyák készlethiánya akár 2022-ig is eltarthat. Lesz erre megoldás?

Amikor a PC Gamingről van szó a többi alkatrész mellett kulcsszerepet játszik a videokártya. Az új játékokkal megnövekednek a gépigények és ha valaki a maximális teljesítmény szerelmese az minél hamarabb szeretne egy új videokártya boldog tulajdonosa lenni. A legfrissebb infók szerint azonban az új kártyák készlethiánya akár 2022-ig is eltarthat.

A kereslet durván megemelkedett az elmúlt időszakban és mind az AMD és mind az Nvidia kártyákra is hatalmas az érdeklődés. A kínálat természetesen nem tudja egyelőre felvenni a versenyt az ekkora kereslettel és akár 2022-ig is eltarthat a készlethiány.

Ez részben köszönhető a jelenlegi pandémiás helyzetnek is. Rengetegen töltjük a négy fal között a mindennapjainkat és ha már a kocsit nem tudjuk tuningolni, akkor erősítsük a PC-t. Természetesen ott vannak még a nyerészkedők és a botok is akik, másodpercek alatt felvásárolják a megjelenő készletet, esélyt se adva ezzel az átlag felhasználóknak.

Az új generációs kártyák esetében tehát érdemes naponta figyelni a különböző shopokat, mert ha valahol elérhető lesz, akkor bizony nem sokáig lesz lehetőség betárazni egy újra.

Te megrendelted már az új videokártyádat?

×