Miközben az Egyesült Királyságban talán törvény is születik a scalpererek ellen, a kétségbeesett vásárlók petíciót nyújtottak be.

Ha valahol nagyon komolyan veszik most azokat, akik botokkal felvásárolják, majd többszörös áron kínálják a PS5 konzolokat, akkor az az Egyesült Királyság. Az utóbbi időben többször írtunk arról, hogy az országban már törvényjavaslat is készülőben van, hogy visszaszorítsák a scalpereket. Most egy boldogtalan vásárló nyújtott be petíciót ellenük, amely elegendő aláírást kapott ahhoz, hogy a kormány válaszoljon rá.

Richard Glover azt kéri, hogy az Egyesült Királyság kormánya találjon ki valamit a probléma kezelésére.

A petíció konkrétan azt a jelenséget szeretné megszüntetni, hogy amint megjelenik egy új készlet a PS5 konzolból, az szinte azonnal elkel, és sajnos haszonlesőkhöz kerül, akik azonnal árulni kezdik többszörös áron. Akik így vásárolnak, jól megszedik magukat, az egyszerű vásárlók pedig nem jutnak hozzá a termékhez.

A petíciót már 16,374-an írták alá. Ők azok a csalódott vásárlók, akik már nem jutottak új konzolhoz.

Az Üzleti, Energetikai és Ipari Minisztérium a petícióra adott válaszában kijelentette, hogy jelenleg is vizsgálják a helyzetet, sőt partnerséget hoztak létre az Ukie kereskedelmi szövetséggel (Angliai Interactive Entertainmentek Szövetsége), hogy segítsenek megakadályozni a jelenséget. 100 000 aláírás esetén ezt a petíciót megvitatják a Parlamentben.

Jelenleg Angliában van törvény, ami megakadályozza, hogy valaki botokkal vásároljon fel jegyeket eseményekre, ám ez csak a jegyüzéreket szorítja vissza, a konzolokra nem vonatkozik. Az UKIE megerősítette, hogy a kormánnyal együttműködve dolgoznak a probléma megoldásán.

A probléma azonban az, hogy a vizsgálódás nem sok látható eredményt hoz a vásárlók számára. Tehát valójában a kormány semmilyen konkrét lépést nem tesz annak érdekében, hogy ne kerüljön scalperek kezébe a konzolkészlet. Érdekes, hogy miközben az Egyesült Királyságban már állami szinten is foglalkoznak az üggyel, más országokban, mint Magyarország, nem is igazán beszélünk erről.

Szerinted mi lehet végleges megoldás a scalperek ellen?

×