Hamarosan bővíthetjük majd a PlayStation 5 igen kevéske tárhelyét, bár mi már annak is tudnánk örülni, ha a gépet lehetne kapni valahol.

Nincs mit szépíteni, a PlayStation 5, ha sokkal nem is, de tárhelyben mindenképpen alulmarad az Xbox Series X-el szemben. Már a gyárilag belepakolt 825 GB is kevés lenne, de az ebből – a lemezes és a meghajtó nélküli változatban egyaránt – 667 GB elérhető kiváltképp kevés. Ezzel persze most még így-úgy elvan az ember, megoldja egy-két törléssel, de a későbbiekben – a valódi next-gen játékok érkezésekor – komoly problémákat fog okozni.

Vagyis már okoz, hiszen az Activision konkrétan ott tart, hogy figyelmezteti a játékosokat, akiknek a Warzone mellett a Modern Warfare és a Cold War is fent van, hogy a következő frissítés 500 GB-on bizony már nem fog elférni.

Ez már csak azért is különösen fájó, mert hiába akadnak már most a piacon a PS5-tel – csak elvileg – kompatibilis nagy sebességű PCIe 4.0 M.2 SSD-k, ezeket jelenleg nem használhatjuk hozzá.

A Bloomberg értesülései szerint ez nemsokára megváltozik.

Kép: Engadget

A Sony a nyáron egy firmware frissítéssel használhatóvá teszi a borítás alatt található szabadon álló M.2-es SSD foglalatot. Ezzel együtt pedig magasabb fokozatot is engedélyeznek a hűtést elősegítő ventilátoroknak, hogy ezzel vegyék elejét az esetleges túlmelegedéseknek.

A Sony egyelőre ennyit árult egy a Bloomberg újságírójának, a részleteket – tehát azt, hogy pontosan mikor érkezik a frissítés és milyen SSD-ket fognak majd támogatni – majd csak később, de még a nyár előtt jelentik be. 

A Sony és a PS5 által támogatott SSD-k egészen biztosan nem lesznek olcsó mulatságok, sok összekuporgatott tízezrest kell majd rájuk költeni – és ez alól természetesen az Xbox sem képez kivétel, sőt. A játékosok így hiába választják az olcsóbb verziókat, egy idő után sajnos súlyos pénzeket lesznek kénytelenek elkölteni tárhelybővítésre.

Külső tárhelyet egyébként már most is használhatunk, de azokról csak a régebbi PS4-es játékainkkal játszhatunk, és az adatátviteli sebesség miatt a játékok betöltése is lassabb, mintha azok a PS5-ön lennének.

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×