Már komoly gazdasági probléma a gyártók, mint a Sony, a Microsoft, vagy az NVIDIA nyersanyaghiánya, így az elnöknek is lépnie kell.

A koronavírus-járvány nyomán hozott intézkedések mint tudjuk, komolyan visszavetették az elektronikai termékek gyártóit a termelésben. A következő nehézséget a nyersanyaghiány okozta, amit részben szintén a járvány, de leginkább az egyre szélsőségesebb irányokba változó éghajlat miatt lépett fel.

A világ legnagyobb csipgyára például, a tajvani TSMC például óriási vízhiánnyal küzd a soha nem látott aszály miatt, ezért nem is tudják ellátni a sem a japán, sem az amerikai gyártókat.

A hiány miatt többek között a PS5-ből, Xbox Series X|S-ből, az új NVDIA kártyákból, az Apple termékekből, különböző laptopokból, de még autókból sem tudnak elegendőt gyártani – még akkor sem, ha a gyáraik egyébként normálisan tudnának működni.

Az amerikai elnök, Joe Biden most 100 napos kivizsgálást rendelt el, amelyben kifejezetten az érintett cégek nyersanyaghiányát vizsgálják majd tüzetesen meg.

Biden Says He Will Push for Funding for Semiconductor Legislation | Technology News | US News

A vizsgálattól olyan eredményeket várnak, melyek rávilágítanak a hiány rövid és hosszútávú gazdasági hatásaira, illetve amik segíthetnek megoldást találni erre az egyre mélyülő problémára.

Az még kérdéses, hogy találnak-e megfelelő megoldást a nyersanyagok feltöltésére és ha igen, akkor mikor, mindenesetre a Microsoft és a Sony is még hosszan tartó készlethiányra készíti fel a vásárlóikat. Az viszont biztos, hogy az új amerikai elnök mindent megtesz annak érdekében, hogy a termelés lábra álljon.

Borítókép: Comicbook | Forrás: GameSpot

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×