Nemrég a Twitch felfüggesztette RatedEpicz-et, mert 18+-os helyre ment a GTA RP során. Sokan megkérdőjelezik a döntést.

A GTA világában játszható szerepjáték, a GTA RP ismét egyre népszerűbb a Twitchen. A Rockstar 2013-ban megjelent játéka alapvetően tele van bűnözéssel, ám valójában a játék során sosem kapunk valódi büntetést. Az RP szerverek játékmenete azonban teljesen más: itt minden úgy történik, ahogy a valóságban. Legalábbis amennyiben betartják a szabályokat. Az utóbbi időben a legismertebb streamerek is örömmel vetik bele magukat a világba, a nézők legnagyobb örömére. A különleges szórakozást azonban a Twitch kissé megnehezíti.

Miután RatedEpicz úgy döntött, hogy RP szerveren belép a Vanilla Unicorn-ba, nem gondolta, hogy tiltást kap miatta.

A felnőtt klub ugyanis a játék része annak megjelenése óta, és bizony szinte minden játékos megfordult már ott, akár a normál GTA 5-ben, akár az RP szervereken. A Twitch azonban ezúttal ezt felnőtt tartalomnak titulálva bannolta a streamert.

 

Természetesen az ügyel kapcsolatban megoszlanak a vélemények. Az egyik álláspont szerint más streamerek ennél sokkal rosszabb dolgokat is mutatnak, tesznek és mondanak élőben, amiért nem kapnak eltiltást. Mások a Twitteren azzal érvelnek, hogy a Vanilla Unicorn olyan in-game tartalom, ami mindenki számára elérhető. Bár való igaz, hogy az ott látottak esetleg beleesnek a Twitch felnőtteknek szóló irányelveinek vonalába, itt talán engedékenyebbnek kéne lenni.

Közben kiderült, hogy a Vanilla Unicorn miatt több GTA RP streamer is kapott figyelmeztetést a platformtól. A NoPixel RP szerverek fejlesztőit ez most arra kényszerítette, hogy töröljék a pálya ezen részét. Természetesen sokak számára nevetséges az egész, mégis úgy tűnik, az RP szerverek közvetítői jobban teszik, ha óvatosak.

Természetesen RatedEpicz fellebbezett a ban ellen annak reményében, hogy visszakapja a csatornáját.

Szerinted jogos a Twitch döntése a Vanilla Unicorn felnőtt bárral kapcsolatban?

Igen, be kell tiltani az ilyen helyeket a GTA-ban.
Nem, ez egy hülyeség.
Valóban felnőtt tartalom, de a ban az túlzás.
Mi az a GTA RP?

×