A DOOM (2016) és a DOOM Eternal rendezője megfontolta annak lehetőségét, hogy egy női démongyilkost illesszenek a sorozatba.

Nemrég egy Twitch stream során az id Software kommunikációs igazgatója Josh Boyle, valamint a rendező Hugo Martin sok gondolatot megosztott a Doom jövőjével kapcsolatban. Martin elárulta:

nagyon sokat gondolkoznak azon, hogy legyen egy női Doom Slayer a sorozatban.

Persze hozzátették azt is, hogy ha ez megtörténne, akkor annak „értelmes” módon kéne történnie, vagyis a történetbe is be kéne illeszteni, illetve a játékmenetre is hatással kéne lennie, nem csak egy puszta skint hoznának létre.

Az évek során a Doom Slayer vagy Doomguy rengeteg változatban megjelent, és kapott pár lányos skint néha, de valójában mindig férfiként ismertük. Ha létrehoznának mellé egy női Doom Slayert, az érdekes változást hozna a franchise-ba.

„Szerintem érdekes, hogy ez hogyan hatna az killekre, milyen fegyverekkel rendelkezne, milyen harcstílusa lenne. Más típusú agresszió lenne. Nagyon arra törekednék, hogy értelmes módon befolyásolhassa a játékmenetet. Sokat gondolkodtam ezen” – mondta a rendező.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a Doomban valaha is lesz női főszereplő, vagy választható női karakter. Ám a rendező már elgondolkozott rajta, így valamelyest van rá esély. A kérdés már csak az, hogy ezt hogyan fogadná a közönség.

A borítókép illusztráció.

×