Bár sokat írtunk arról, hogy a játék kiváló közös tevékenység lehet párok számára, sajnos veszekedések és viták forrása is lehet.

Nemrég volt Valentin-nap, amikor több olyan játékot is ajánlottunk nektek, amit érdemes a párotokkal játszani. Bár a játék valóban kiváló közös tevékenység lehet, ami segít elmélyíteni egy kapcsolatot, lehet viták forrása is. Legalábbis ezt állítja egy friss kutatás.

Ezek a játékok heves vitákat, sőt szakítást is okozhatnak a párok körében.

A CardsChat tanulmánya meglepő módon arra világít rá, hogy a játékkal töltött időtöltés milyen nyomást gyakorol a párokra. A felmérés során az Egyesült Királyságban 1000 embert kérdeztek meg. A legtöbb vita forrása a párok között ez a néhány játék:

  • Call of Duty (38%)
  • FIFA (34%)
  • Fortnite (21%)
  • Football Manager (15%)

Természetesen itt nem csak arról van szó, hogy a közös játék során vesznek össze a párok a játékon, hanem arról is, amikor a játék, mint tevékenység akadályt gördít a kapcsolat elé. Az egyik fél túl sokat játszik, vagy épp túl komolyan veszi. Egy haverom például rendszeresen veszekszik párjával amiatt, hogy a srác mennyit játszik és hogyan rage-el.

A felmérésből közben az is kiderült, hogy minden 50 párból 1 minden nap összeveszik a játékok miatt. A válaszadó nők negyede mondta, hogy megpróbálja kiirtani a játékok jelenlétét a hétköznapokból, miközben minden ötödik férfi szeretne játszani. Ezzel szemben a lányok 17 százaléka gondolta csak úgy, hogy szakítana a játékokból eredő konfliktusok miatt, miközben a férfiak 25 százaléka gondolta úgy, hogy külön útra tér.

Susan Trombetti, az Exclusive Matchmaking vezetője közben megoldásokat is kínál az ilyen játékok miatt kialakult vitás párkapcsolati problémákra.

„Ha ellenzi, hogy a párja sokat játszik, ám partnere mégis élvezi azt, akkor fontolják meg a játékidő korlátozását. Ez olyan, mint amikor azt mondjuk, hogy nincs telefon, amíg együtt vacsorázunk. Az kis kompromisszumok sokat segíthetnek” – mondta.

Jól tudjuk, hogy a párok között sokszor lehet vitatéma a játék, annak mennyisége és minősége. Bármiről is legyen szó, befolyásolhatja az együtt töltött időt és annak minőségét. Ám talán mindig a párkapcsolatban élőknek kell eldönteni, hogy mennyi időt töltenek a párjukkal és mennyit a játékkal.

A te párodat is zavarja, ha sokat játszol?

Nem, egyáltalán nem érdekli.
Igen, akkor játszom, ha ő nincs itthon.
Gyakran veszekszünk emiatt.

×