A játék folyamatosan fejlődik, de akadnak még hiányzó láncszemek.

A Riot Games 2019 októberében jelentette be a saját FPS játékát, akkor még Project A fedőnéven. A korlátozottan elérhető zárt béta 2020 április 7-én indult útjára, majd szűk két hónappal később, június 2-án, a VALORANT hivatalosan is megjelent, immáron bárki számára ingyenesen hozzáférhetően. A béta óta eltelt közel egy esztendő során a játék számos változáson átesett, így például a fegyverek, a hangok, a mozgás és a grafika is többszöri finomhangoláson esett át, de több ügynökkel, pályával és játékmóddal is gazdagabbak lettünk.

Minden kétséget kizáróan elmondhatjuk, hogy a VALORANT a megfelelő irányba halad, mind casual, mind pedig esport szinten, amely nagyban köszönhető annak, hogy a Riot Games folyamatosan figyeli a közösség és a profik visszajelzéseit. Ettől függetlenül a fejlesztőnek még bőven van elmaradása, így most

mi is összeállítottunk egy listát, rajta öt olyan dologgal, ami elengedhetetlen a játék jövője szempontjából.

Fejlettebb nézői mód

A tavaly év végi patchek már tartalmaztak újításokat, így például az observerek munkáját is megkönnyítették, de a spectator mód még mindig messze van attól a szinttől, amit látni szeretnénk. Természetesen a CS:GO magasra tette a lécet, de így egy évvel az indulást követően, amikor már egy First Strike-on is túlvagyunk, és nagyban pörögnek a VALORANT világbajnokság kvalifikációs tornái, talán időszerű lenne egy olyan rendszer, ami a közvetítéseket is elősegítené. Emellett sokan áhítoznak egy olyan opcióra is, amely a barátok játékának figyelemmel követését tenné lehetővé.

Egy Reddit-felhasználó által készített egyedi HUD.

Replay rendszer

Az egyik legfontosabb a hiányzó darabok közül, hiszen ez lehetővé tenné, hogy visszanézhessük a mérkőzéseinket, elemezhessük azokat és adott esetben (például akinél nem áll rendelkezésre klippelő program) elmenthessük a legszebb és legviccesebb momentumokat. Persze a mérkőzéseket lehet rögzíteni, de ez egyrészt csökkenti (vagy egyeseknél akár teljesen meg is öli) az FPS-t és csökkenti a teljesítményt, továbbá így nem a körülmények és a többi játékos ténykedése tudatában vizsgáljuk a jeleneteket, hanem ugyanazt nézzük vissza, amit élőben egyébként is láttunk már egyszer. A rendszer nagyban segítené a profi csapatokat és játékosokat is, hiszen jelenleg ők is csak arra tudnak alapozni, amit a hivatalos és az egyéni közvetítések során látnak, illetve amit a gyakorlómérkőzéseken ellenfélként tapasztalnak.

Pályaválasztás (nem a középiskolai)

Eleinte csak három pálya, Bind, Split és Haven állt rendelkezése, de Ascent és Icebox érkezésének köszönhetően, mostanra már öt pályán játszhatunk. Ennek okán egy olyan lehetőség sem jönne rosszul, ahol mi tudjuk kiválasztani, hogy melyiken szeretnénk játszani és így az időpazarló dodge-olásokat is megúszhatnánk.

Icebox, a VALORANT legújabb pályája októberben került be a játékba.

In-game versenyek

Előbb vagy utóbb, de ez biztosan érkezni fog, hiszen a Riot Games másik játékában, a League of Legends-ben is létezik ilyen rendszer, amely a Clash nevet viseli. Mindez a VALORANT-ban is a versengés következő szintje lehetne, ahol a csapatok komolyabb keretek között is megmérkőzhetnének egymással. Szemben egy „átlagos” kompetitív mérkőzéssel, itt jutalmakért menne a buli, továbbjutásos alapon, akár divíziókra osztva. A Valve FPS-ében csak külső platformok (például ESEA, FACEIT) állnak rendelkezésre, így a VALORANT számára mindenképpen komoly mérföldkőnek számítana egy ilyen lehetőség.

Komolyabb büntetések

A VALORANT anti-cheat kliensét, a Vanguard-ot az egész esport világ egyik legjobb módszerének tartják a csalók kiszűrésére. Fontos megemlíteni azt is, hogy a Riot Games hardware alapon bannol, így az új profillal visszatérni igyekvő hackerek is jobban falhoz vannak állítva, mint a legtöbb játék esetében. Ettől függetlenül vannak olyan területek, amelyek komoly fejtörést okoznak, például az AFK-oló játékosok, a toxikus viselkedés és a smurf jelenség. A Riot Games ezeken a problémákon is folyamatosan dolgozik, eddig inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Te mit gondolsz a listáról, mivel lehetne még bővíteni? Írd meg nekünk kommentben!

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×