A Red Canary egy új fajta malwaret fedezett fel az Apple gépein.

Nemrég beszéltünk már arról, hogy az Apple piacra dobta saját M1 lapkakészletét, továbbá arról, hogy ezzel egyidőben leváltották az Intel processzorokat a gépeikből – akik ezért heves ellenkampányt indítottak. Úgy tűnik, hogy az Apple még ezt követően sem lélegezhet fel túlságosan, hiszen az eddigi vírusállóságukról is híres gépeik némi veszélybe kerültek.

Közel 30 ezer Mac terméken fedeztek fel egy újabb rosszindulatú hacker programot.

Valódi céljáról még nem sokat tudni, mivel működésbe egyelőre nem léptek, “csak” lesben állnak a háttérben. A Red Canary biztonsági cég fedezte fel egyébként a malwaret, akik Silver Sparrownak nevezték el, azóta pedig kitartóan figyelik is azt. Legnagyobb számban az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban és Franciaországban jelent meg, de további 149 országban is problémát jelent.

Jelenléte különösen aggasztó, hiszen mintha már csak az aktiválásra várna, hogy utána hatalmas katasztrófát okozzon.

A full Macekre és az Intel alapú Macre külön más típusú malwarek kerültek valamilyen úton módon. Az Apple máris figyelembe vette a veszélyeztetettséget jelentő állapotot, így az újabb darabok már nem fertőzhetők – legalábbis ezzel a programmal.

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×