Egészen aggasztó, ami épp a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 körül zajlik…

A Cyberpunk 2077 mellett az utóbbi idők másik legnagyobb RPG várományosa a roppant taszító című Vampire: The Maquarede – Bloodlines 2, de ez ne tévesszen meg senkit!

A Bloodlines első, 2004-es felvonása méltán vonulhatott be a legjobb szerepjátékok Hall of Famejébe, noha akkoriban kicsit hasonló utat járt be, mint amilyet most a CD Projekt Red jobb sorsra érdemes játéka. De ha nagyon konkrét szeretnék lenni – és már miért ne akarnék? -, akkor azt mondanám, hogy közel vállalhatatlan technikai állapotban jelent meg, amibe az egyébként igen kis létszámú fejlesztő, Troika Games bele is bukott.

A játék megmentésére a World of Darkness világának elhivatott rajongói siettek, és miután technikailag is kipofozták, mondhatni azonnal kultklasszikussá is vált.

Ha nem is pont ugyanúgy, de a történelem ismételni látszik önmagát, a játék hivatalos oldalán ugyanis arról számoltak be,

hogy a játékon dolgozó összes fejlesztőt kirúgták, a játék pedig emiatt nem jelenik meg 2021-ben, és az előrendeléseket is leállították.

https://twitter.com/VtM_Bloodlines/status/1364124564620517378

A Paradox Interactive azt írja, hogy nehéz döntés volt, de a továbbiakban már nem a Hardsuit Labs fog a játékon dolgozni. Emiatt új megjelenési dátumot, sem új fejlesztőt nem tudnak még mondani, de „megnyugtatták” a rajongókat, hogy a játék továbbra is fejlesztés alatt áll. Hogy mi áll a döntés hátterében, az kifejtetlen marad.

Továbbá megköszönik a Hardsuit munkáját, tudják ugyanis, hogy keményen dolgoztak a projekten, de a játék jövője miatt kénytelenek voltak elbúcsúzni tőlük. A fejlesztést átvevő csapatról a későbbiekben fognak részletesebben beszámolni, a helyzet tisztázásáig viszont úgy látták helyesnek, hogy az előrendeléseket is leállítsák.

Érdekesség: a Hardsuit Labs fejlesztő stúdiót 2015-ben alapították, és a Vampire: The Maquerade folytatásán kívül egyetlen alkotásuk van, a kissé sikertelen Blacklight free-to-play cyberpunk stílusú FPS. 

 

A videojátékok történelmében azért többször is előfordultak már akár több éves csúszások (Duke Nukem: Forever, Half Life 2, Diablo 3, The Last Guardian – a többiről majd egy külön cikkben), de hasonló hányattatott sorsot csak kevesen tudhatnak maguknak, és azokból sem lett átütő kritikai siker, sőt. Ezért is félő, hogy valami nagyon nem klappol a Bloodlines háza táján, már ha mindez nem lenne pont elég.

Mi mindenesetre nagyon szurkolunk a játékért, ugyanis a World of Darkness világa, úgy pedig annak rajongói 17 év elteltével igazán megérdemelnének már egy valódi, minimum korrekt, de semmiképp sem rossz folytatást.

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×