Az EA egy olyan szabadalmat nyújtott be, ami lehetővé tenné, hogy már a letöltés előtt játszhass a megvásárolt játékkal.

Úgy tűnik, hogy az EA sokat gondolkozik azon, hogy hogyan tegyék játékaikat még elérhetőbbé és praktikusabbá a játékosok számára. Egy ilyen megbeszélésen valószínűleg a gamerek azon problémája is felmerült, hogy a játék megvásárlása után esetleg sokat kell arra várni, hogy a játék letöltődjön. Erre kínál megoldást az EA új szabadalma.

Elvileg már a letöltés alatt is játszhatunk majd a megvásárolt játékkal.

Ahogy azt a GameRant ügyesen kiszúrta, az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatalának oldalán megtalálható a beadvány, ami leírja, hogy azonnal lehet majd játszani az EA játékaival vásárlást követően.

Tegyük fel, hogy megveszed a Star Wars: Battlefront 2-t. Ahelyett, hogy nagyon sokat vársz a letöltésre és telepítésre, ez a technológia lehetővé teszi, hogy az EA szervereiről azonnal játszd a játékot. Ezt valószínűleg olyan streaming technikával oldanák meg, mint a Google Stadia és a hasonló felhőalapú játékszolgáltatások. Ha megvan hozzá a megfelelő sávszélesség, akkor a játék elindul az EA szervereiről, és elkezdhetsz játszani. A háttérben a játék közben szépen letöltődik a gépre. A letöltés befejezése után a stream leáll, a játékot pedig a gépeden onnan tudod folytatni, ahol abbahagytad.

Természetesen mivel ez egy szabadalom, nem biztos, hogy megvalósul. Az egyik nagy nehézsége a letöltési sebesség, ami minden háztartásban teljesen más. Ha valaha is megpróbáltál online játékot játszani, miközben valamit letöltesz, érted, hogy mire gondolok. Ám az internet és a streaming szolgáltatások is sokat fognak fejlődni a következő években, így ki tudja? Talán az EA szabadalmának is lesz értelme valamikor.

A szabadalom teljes leírását megtalálod itt. Ha az EA terve sikerül, érdekes lesz megnézni, hogy vajon más kiadók is átveszik-e az ötletet. Szerinted van értelme?

 

Szerinted van értelme az EA szabadalmának? Jó lenne a letöltés előtt/közben játszani?

Igen, szerintem nagyon király lenne.
Hülyeség, akadna a net és nem lehetne játszani.
Nekem mindegy, csak ingyenes legyen.

 

×