Az elkövető szintén egy profi játékos volt, a Call of Duty-n keresztül ismerkedtek meg, és indítéka sem volt…

A brazil rendőrség február 23-án találta meg a 19 éves Ingrid “Sol” Oliveira Bueno da Silva, profi Call of Duty Mobile esport játékos holttestét, méghozzá az elkövető, egy másik CoD esportoló, Guilherme “Flashlight” Alves Costa – São Paulo-tól nem messze található – Pirituba-i lakásában.

A tettes azonnal beismerte bűnösségét, teljes beismerő vallomást tett, melyben kimondja, hogy a brutális gyilkosságot előre megfontolt szándékkal hajtotta végre. 

Az eset legmegdöbbentőbb aspektusa, hogy a Gamers Elite Clan oszlopos tagjaként is ismert Guilherme a gyilkosságot videóra vette, majd megosztotta azt a csapatának privát csoportjában.

A lány és gyilkosa a játékon keresztül ismerték meg egymást, majd egy hónapos aktív beszélgetés után döntötték el, hogy a férfi lakásán találkoznak, majd nem sokkal ezután meg is történt a tragédia.

19-year-old female COD Mobile pro "SOL" murdered by fellow player in Brazil

A gyilkos, Guilherme “Flashlight” Alves Costa

Számos médium a videojátékok és a fizikálisan elkövetett erőszak között vél felfedezni párhuzamot, igaz, ezt a tézist pár évvel ezelőtti kutatások már megdöntötték. Persze könnyű is lenne elmismásolni ezt a tragédiát is ennyivel, a valóságban azonban – az IPEA’s Atlas of Violence 2020 mérései alapján – Brazíliában minden két órában meggyilkolnak egy nőt, ez „csak” 2018-ban 4519 áldozatot jelent.

Ezeket pedig rendre férfiak követik el.

A nők helyzete az online gamingben még problémásabb, hiszen fokozottabb veszélynek vannak kitéve, mint férfi társaik. Sokkal gyakoribb, hogy egy profi női játékost, streamert, vagy videóst kezdenek el férfiak zaklatni – mint fordítva, melyek nagyobb eséllyel végződhetnek tettlegességgel. Ez pedig nem csak Brazíliára vetítve jelent óriási megoldandó problémát.

Legutóbb például egy szexi streamekben utazó videóst, AZRA-t kukkolták élő adásban a saját ablakán keresztül, amit ugyan sokan kamunak véltek, mi is külön kiemeltük, hogy ha mégsem az, akkor a hölgy óriási veszélynek van kitéve.

Minderről pedig aligha tehetnek a játékok, ezeket ugyanis a Guilherme és a hozzá hasonló – valószínűsíthetően – pszichopaták és szociopaták csupán platformként használnak, pont úgy mint bármelyik közösségi médiás felületet.

Fontos tehát, hogyha megismerkedtél valakivel online, tűnjön bármilyen jófejnek, legyen bármilyen szimpatikus és megnyerő, először, másodszor és harmadszor is publikus helyen találkozzatok!

Female COD Mobile player murdered by fellow player in Brazil

Nyugodj békében Ingrid “Sol” Oliveira

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×