Őrületes mennyiségű pénzről beszélünk, ha azt vesszük alapul, hogy például a 2019-es magyar GDP összege 163,5 milliárd dollár volt.

Néhány nappal ezelőtt még közel 1700 milliárd dollárt számlált a kriptodeviza-piac kapitalizációja, ami alig 24 óra alatt 15 százalékos csökkenést mutatott, ezzel 1430 milliárd dollárra zuhanva. Ez felfoghatatlan, 260 milliárd dollárnyi mínuszt jelent egyetlen egy nap alatt.

Ezzel egy időben a Bitcoin árfolyama is jelentős mértékben zuhant, pedig a múlt héten az 1000 milliárd dollárt is meghaladta kapitalizációja, árfolyama pedig újabb rekordokat döntögetett – 58 ezer dollárt értek a részvények.

Mi lehet az oka a hatalmas zuhanásoknak? A portfolio.hu igyekezett összegyűjteni nekünk a kiváltó okokat:

  • Janet Yellen, az Egyesült Államok pénzügyminisztere negatív kijelentéseket tett a bitcoinnal kapcsolatban, a volt Fed-elnök azt írta, hogy a bitcoin nem széles körben használt tranzakciós mechanizmus, és a kriptodeviza extrém módon nem hatékony módja a tranzakciók végrehajtásának, mivel a tranzakciók megvalósításához felhasznált energia megdöbbentően sok.
  • Az elmúlt hónapokban meredeken emelkedett a magas tőkeáttétellel nyitott pozíciók aránya a kriptodevizák piacán, az árfolyamok esésével ezeket a pozíciókat egymás után likvidálták, ez a hatás is begyorsította az esést.
  • Az elmúlt hetekben meredeken emelkedett a kriptodeviza árfolyama, így minden fontosabb időtávon, a napi, a heti és a havi grafikonon is túlvetté vált, bőven 80 felett állt az RSI értéke, ez pedig meg is hozta az eladókat.

Bár ezek az értékek ijesztőnek tűnhetnek, pláne azoknak akik nemrégiben a hatalmas emelkedések hallatán belekóstoltak a tőzsdézésbe, a havi átlagot nézve az emelkedések még így is 44%-os összértéket mutatnak.

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×