Bill Gates szerint az emberiség érdeke, hogy mihamarabb magunk mögött hagyjuk a kriptovalutákat.

A Bitcoint azok szeretik, akik bányásszák, a játékosok túlnyomó többsége a háta közepére sem kívánja, mindenki mást pedig hidegen hagy. Pedig oka mindenkinek lenne utálni, nem csak a Bitcoint, hanem úgy cakkumpakk a teljes kriptovaluta bizniszt.

A kriptovaluta bányászat problematikusságára most nem más, mint Bill Gates hívta fel a figyelmet, aki nem elhanyagolható szempontokat sorakoztatott fel ellenébe.

A CNBC műsorában a világ harmadik leggazdagabb filantrópja szerint a Bitcoin – és az összes többi társa – teljesen értelmetlen, sőt, egyenesen idióta és roppant káros dolog, aminek sosem lett volna szabad létrejönnie.

A Microsoft atyja a klímaváltozáshoz való nem elhanyagolható hozzájárulását tartja a legkárosabbnak, a bányászatnak ugyanis igen magas az energiaigénye. Mindamellett semmilyen értéket nem hordoz magában és egy normálisan, logikusan működő világban a kriptovalutának nem is szabadna léteznie.

Gates úgy gondolja, hogy a Bitcoin árfolyamát jelenleg a „ki a nagyobb balek” elve tornázza egyre feljebb (így tehát a bedőlése is elkerülhetetlen), aminek a lényege, hogy csak azért veszik és tudják eladni drágán, mert mindig abban bíznak, hogy jön majd egy újabb idióta, aki hajlandó lesz egyre magasabb és magasabb árat fizetni érte. 

A tech mogul kiemeli, hogy a kriptovaluta teljesen átláthatatlan, emiatt számos visszaélésre is lehetőséget ad, kezdve az adócsalástól egészen a legszélsőségesebb illegális tevékenységekig (bérgyilkosság, emberkereskedelem stb.). Bill Gates nem mellesleg egyáltalán nem érdekelt a Bitcoin árfolyamának alakulásában, nem rendelkezik egyetlen részvénnyel sem, véleménye semleges és érdekmentes.

A legjobb tehát az lenne szerinte, ha mihamarabb megszabadulnánk a Bitcointól, meg úgy az összes kriptovalutától.

 

Forrás: PC Fórum

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×