A nagy számok törvénye alapján elkerülhetetlen, hogy ne találkozz toxikus alakokkal, és itt bizony már kevés lesz a Snickers.

A toxikus játékosok minden játék majd kötelező burjánzó daganatai, akik ha sikeresen beférkőznek egy-egy csapatba, azt bizony nagyon hamar és nagyon könnyen le tudják építeni. Toxikusság persze a játékokon kívül is tetten érhető, és ha épp nem te vagy az a bizonyos cyber-bully, troll, vagy nevezzük bárminek, akkor nagy eséllyel téged is a mentális tűrőképességed határáig képesek kergetni.

De sebaj, mi a Leetnél feketeöves anti-toxic szuper csillagharcosok vagyunk, szóval ha el akarod kerülni a szanatóriumot, de tanácstalan vagy, akkor jobb, ha most idefigyelsz kicsit.

Segítünk!

Road House' on Netflix: A Guide to the Greatest Bad Movie of All-Time | Decider

 

Csak azért, hogy rögtön az elején egy klasszikussal indítsak; egyszer egy nem evilági bölcs azt mondá (de lehet, hogy Patrick Swayze volt), semmi sem személyes ügy. Csak magukhoz akarnak aljasítani mindenkit. És mi ugyebár nem akarunk magunkból kifordulva visszafröcsögni, hát mit mondana a nagymama, ha ezt látná?! Na ugye!

A trollok és a toxikus játékosok alapvető lételeme az, hogy másokat abuzálva kimozdítsák őket a komfortzónájukból, táplálkozva az ilyenkor fellépő dühből, indulatból.

Első szabály tehát, hogy ne etesd a trollt és a toxikot!

Ez persze egy aranyköpet, biztos sokat hallottad, de remélhetőleg nem elhasznált frázis még, szóval használd bölcsen. A troll valójában nem testrészeket akar méregetni, szándéka csupán a táplálkozásra korlátozódik, tehát ne szállj be a buliba. Ő éhesen, te pedig nyugodtan maradsz.

Ha már benne vagy, akkor vedd észre!

Interview: Mark Proksch on 'What We Do in the Shadows'

A másik fontos dolog, hogy ha csapat alapú játékkal játszol, akkor ugye több opciód is van. Először is, hogy haverokkal vágsz bele a mókába, ha pedig kivan a csapat, akkor elég kicsi az esélye, hogy össze fúj titeket a hűs tavaszi szellő egy toxikkal. Ha viszont olykor-olykor nincs meg a teljes létszám, akkor előfordulhat, hogy oda nemi illő alakokkal találkoztok majd.

Ebben az esetben élj a játék és platform adta lehetőségekkel és egyszerűen némítsd/tiltsd, majd jelentsd az illetőt.

Lehetőleg lelkiismeretfurdalás és gondolkozás nélkül. Ne érezd kellemetlennek azt a helyzetet, amit nem te idéztél elő. Ha pedig jelentetted, akkor a fejlesztők utánajárnak a dolognak, és ha jogosnak ítéltetik, elnyeri méltó büntetését.

Légy Power Rangers, állj össze másokkal!

Fontos: ha egyedül játszol csapat alapú játékokkal, és bele-belefutottál egy-két olyan játékosba, akikkel jót sikerült játszani, nyugodtan jelöld be, hiszen ezek is a játékadta funkciók egyike, nyilván nem véletlenül. Egy jó arc az interneten aranyat ér, becsüld hát meg. 

Így nem csak jó játszópajtásokra akadhatsz, de akár új barátságok is köttethetnek. Meg hát nem mellesleg nagyobb eséllyel kerülitek el a trollokat és a toxikokat is.

Let's All Take a Moment to Remember our Gamer Friends Who Haven't been Online in Years : gaming

Ne legyél Te a toxik!

Hát könnyű azt mondani, kéremszépen! Egy-egy játék hevében tényleg el tud gurulni az ember gyógyszere, de tényleg a világmindenség sorsa múlik ezen, vagy csak az önmagunk által fényezett egónk sérül, ha kikapunk, vagy lelőnek?

Számtalanszor írtak már rám egy-egy győztes FIFA meccs után, hogy ßđĐ]í{&>ä, én viszont egyikre sem válaszoltam. No nem csak azért, mert én nyertem, hanem azért, amiért egy vesztes meccs után sem írok ilyeneket másoknak.

Tudd, hogy ez egy játék. Ami a képernyőn zajlik, annak nagy eséllyel semmilyen befolyása nincs a fizikális életedre. Kivéve persze akkor, ha esportoló vagy, de abban az esetben már megtanultad a stresszes helyzeteket is kezelni. Ha túllátsz majd az egódon és nem kezdesz őrjöngve kontrollereket földhöz meg falhoz csapkodni, akkor eljutsz majd oda is, hogy szimplán csak azért játszol, mert szeretsz játszani.

Nem leszek álszent, mert én is szoktam hangosan kiabálni a képernyővel, ha valamit igazságtalannak vélek, de ezeket minden esetben megtartom magamnak, és nem testálom másra. A csapattársaimra sem, idegenekre meg aztán pláne.

Ha pedig egyszerűen nem bírsz magaddal, és folyton azon kapod magad, hogy toxikuskodsz és trollkodsz, de véget akarsz vetni ennek, akkor mély önismereti órákat < pszichológus segítségét javaslom. 

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×