A perek és viták után mindenki, aki a Fortnite-ban és a Rocket League-ben loot boxot vásárolt, játékon belüli kártérítést kap.

Figyelem kedves Fortnite és Rocket League játékosok! Ha valaha is vásároltatok valamilyen ládát a játékokban, most nagyon jól jártok, hiszen az Epic Games kártérítést ad neked a játékon belül. Mindez természetesen a korábbi pereknek köszönhető, melyek során elitélték a loot box modellt a játékokban.

Az Epic Games 1000 V-Bucks-ot és 1000 Rocket League kreditet ad annak, aki valaha is megvett egy ládát bármelyik játékban.

Talán már hallottatok arról, hogy az Epic Games is azon cégek között van, akik ellen többszöri peres eljárás indult a loot box rendszer miatt. Ennek lényege, hogy a játékosok olyan csomagokat, ládákat vesznek pénzért, melyben random kozmetikai elemek vannak. Ezt sok országban szerencsejátéknak minősítették, ami függőséget okoz.

Az Epic Games a perek után most így kívánja kárpótolni azokat, akik valaha vettek loot boxot. Emellett az Epic 26,5 millió dollárt tesz félre az Egyesült Államokban azon játékosok számára, akik jogi lépéseket tesznek és kártérítést követelnek. Ilyen követelések alapján a cég akár 50 dollár értékű loot box vásárlást is visszatérít. Ilyen igényt az Államokban az Epic Games Settlement hivatalos webhelyén lehet benyújtani.

A Fortnite: Save the World 2019-ig Loot Llamas formájában kínált loot boxokat, bár hasonló rendszer nem igazán jelent aztán meg a Fortnite battle royale-ban. Jelenleg a Fortnite Loot Llamas tartalma a vásárlás előtt látható.

 

A Rocket League ugyanabban az évben mutatta be a loot boxokat, nem sokkal azután, hogy az Epic megvette a fejlesztőt, a Psyonix-ot. Utóbbi esetében az az érdekes, hogy az autós játékban nagyon népszerű volt a loot box. Rengeteg Youtube csatorna lett népszerű Rocket League boxok nyitogatásával. Sok játékos azóta is sajnálja a rendszer megszűnését.

„Felhagytuk a random loot boxok árusításával, mert rájöttünk, hogy egyes játékosok többször is csalódtak, mert nem kapták meg a remélt tárgyakat” – mondja Tim Sweeney, az Epic vezérigazgatója. „A játékosoknak előre tudniuk kell, hogy miért fizetnek, amikor játékon belül vásárolnak.”

Valószínűleg az Epic Games mostani kárpótlása a korábbi peres eljárások hatására történik. Úgy tűnik, a cég végleg kezd eltávolodni a loot box rendszertől, főleg miután az EA is komoly nyomással nézett szembe. Persze még mindig vannak olyan játékok, melyek használják a mechanikát, ám az Epic Games úgy döntött: megválik tőle.

Szerinted van értelme a loot box rendszernek vagy mindenhol meg kéne szüntetni?

×