A CDPR jogi útra tereli a dolgokat.

Néhány hete az egész internetes közösség „bezsongott”, amikor a CD Projekt Red belső hálózatához illetéktelenek fértek hozzá. A mai napig nem hozták nyilvánosságra, hogy ki vagy kik állnak a hackelés mögött. Ami viszont biztos, hogy miután a hacker és a CDPR nem tudtak megegyezni, a The Witcher 3 és a Cyberpunk 2077 source kódjai és bizalmas adatokat tartalmazó mappái 7 millió dollárért azaz körülbelül 1 milliárd forintért keltek el.

Ahogy mi is kielemeztük a témát, rá kellett jöjjünk, hogy bizony még egy buktát nehezen élne túl a Projekt Red és úgy tűnik a valóság tükrözi a mondandónkat, hiszen fejvesztve próbálják menteni a menthetőt. A hackerek nem csak a Cyberpunk és a Witcher kódjait tették közzé, hanem a Gwent kártyajátékét is.

A Kotaku beszámolója szerint a Twittert szó szerint ellepték a Gwent forráskódját tartalmazó tweetek. Ez mit jelent?

Nem csak a játék minden zegzugával, de számos bizalmas adattal, telefonszámmal, könyveléssel és egyéb fontos feljegyzéssekkel dobálóznak a felhasználók.

Ezeket a bejegyzéseket igyekszik mindenhonnan eltávolítani a lengyel játékfejlesztő-és kiadó, az engedély nélküli közzétételre és a személyes adatvédelemre vonatkozó jogszabályokra hivatkozva. Reméljük, hogy hamarosan véget ér a sok szörnyűség a CDPR háza táján, hiszen bármennyire is nehézkes volt a Cyberpunk indulása, ezt biztosan nem érdemli meg a fejlesztő vállalat.

×