Az NGES versenyén elképesztően izgalmas végjátéknak lehettünk szemtanúi.

Múlt hétvégén lezajlott a Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetség (NGES) által szervezett, 700 ezer forint összdíjazást és nyolc játékot felvonultató Stay & Play Gamer Cup 3.0 első két állomása, a Mortal Kombat, illetve a Rocket League verseny. Az előbbi eredményéről már egy korábbi cikkünkben beszámoltunk, most pedig lássuk, hogy mi történt az „autós foci” háza táján.

A verseny számokban

  • 60 ezer forintos főnyeremény, amit a győztes Budapest Five játékosai zsebelhettek be
  • 45 csapat, amire összesen 170 résztvevő jutott (a háromfős csapatok egy-egy cserével is élhettek)
  • 89 mérkőzés, melyek között háromszor is láthattunk Budapest Five – MTK Budapest összecsapást
  • 7 órás közvetítés, ami a Leet Esport csatornáján visszanézhető (1. rész, illetve 2. rész)

A verseny eredményei a felső ágon. A teljes ágrajzot ITT lehet megnézni.

Formátum és eredmények

A cross-platformos eseményen double elimination, azaz felső/alsó ágas formátumot alkalmaztak, mégpedig a verseny jelentős részén BO3-as mérkőzésekkel. Ez alól kivételnek számított a felső ági és az alsó ági finálé, továbbá a nagydöntő, melyek mindegyikén BO5-ös összecsapásokat láthattunk. Ezek a mérkőzések a következő módon alakultak:

  • Felső ági döntő: Budapest Five 3-0 MTK Budapest
  • Alsó ági döntő: MTK Budapest 3-0 Team Plague
  • Döntő: MTK Budapest 3-2 Budapest Five
  • Döntő (reset): Budapest Five 3-2 MTK Budapest

Ahogy az látható, az MTK Budapest alsó ágra került, de ott könnyedén nyertek, így ismét összekerültek a Budapest Five csapatával. Ekkor sikerült is revansot venniük, viszont ezt meg kellett volna ismételniük, lévén a Budapest Five eddig még nem vesztett mérkőzést, így kaptak egy újabb esélyt a győzelemre. Izgalmakból a mindent eldöntő találkozón sem szenvedtünk hiányt: a Budapest Five nyerte az első két szettet (1:0, 4:2), de az MTK Budapest egyenlíteni tudott (1:0, 3:1), így jöhetett a végső szett.

Ez is a lehető legszorosabbra sikeredett, hiszen a Budapest Five másfél perccel a mérkőzés vége előtt 3:1-es vesztésre állt, de Negsy duplájának köszönhetően kiharcolták a hosszabbítást. A ráadásban 36 másodperc telt el, amikor Negsy ismét betalált, így a Budapest Five megnyerte a döntőt és ezzel az egész eseményt is.

A végeredmény

1. Budapest Five – 6 győzelem, 1 vereség – 60.000 HUF nyeremény
2. MTK Budapest – 6 győzelem, 2 vereség
3. Team Plague – 5 győzelem, 2 vereség
4. Vad Cápák – 5 győzelem, 2 vereség
5-6. Team Peculiarity – 4 győzelem, 2 vereség
5-6. LvLUp Esport – 3 győzelem, 2 vereség
7-8. insanity – 4 győzelem, 2 vereség
7-8. Salvo E-Sports – 3 győzelem, 2 vereség

Gratulálunk a győztes Budapest Five játékosainak: CokeHUN, meshinn és Negsy triójának!

Köszönjük a Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetségnek a szervezést, a Hungarian Rocket League Tournaments csapatának a magas színvonalú kommentátori munkát, továbbá a játékosok és a nézők nagyszámú érdeklődését. Bízunk benne, hogy mindenki jól érezte magát és legközelebb is velünk tartotok!

A versenyekkel kapcsolatos további információkért kövessétek a Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetség Facebook és Instagram oldalát, illetve javasolt csatlakozni az NGES Discord szerverére is! A bajnoksághoz sok sikert és jó szórakozást kívánunk!

×