Újabb szentélyt avatnak az esportnak, ami nem csak méretes lesz, de elég stílusosan is néz ki.

Az esport az elmúlt évtizedben egyre felkapottabb és elfogadottabb sportágazat lett, sőt, egészen jövedelmező is tud tud lenni. Már nem egy fiatal épít magának fényes epostolói karriert, melynek végén – számos más sporthoz hasonlóan – edzőkké is avanzsálódhatnak, ha arra lenne affinitásuk.

Nem is csoda, hogy egyre több üzletember, akár országok kormányai szállnak be az esport bizniszbe, melynek leglátványosabb eredményei a kifejezetten e célból felépített esport stadionok. Ezek közé tartozik a kanadai székhelyű OverActive Media minap bejelentett projektje,

a Torontóban 500 millió dollárból épülő új, futurisztikus esport aréna, ami 7000 néző befogadására lesz alkalmas.

Most még persze nagyon messzinek hathat egy tömegrendezvény, így még szerencse is, hogy 2025-ben tervezik megnyitni a kanadai létesítményt. A stadionban természetesen nem csak esport versenyeket, bajnokságokat és világrendezvényeket fognak megtartani, lesz helye ugyanis a koncerteknek és a különböző előadásoknak is – ezeknek a számát már most 200-nál is többre saccolják /év.

Az OverActive Media nem mellesleg rendelkezik egy-két esport csapattal is, övék ugyanis a népszerű Overwatch League-ben induló Toronto Defiant, illetve a CDL-ben részt vevő Toronto Ultra is.

 

Persze Magyarországon sem kell messzire menni egy-egy nagyobb esport rendezvényért, melyek száma most a járvány ideje alatt sajnos nullára redukálódott, azért így sem maradnak a játékosok pénzdíjazásos megmérettetések, úgy pedig színvonalas közvetítések nélkül.

Az Nemzeti Gaming és Esport Sportszövetség ugyanis – ha nem is épít milliárdokból stadiont, de – igazán remek versenyekkel tartja mozgásban a hazai esport életet. 

A tavaly már bizonyított, idén pedig újra megtartott Stay and Play Gamer Cup keretében nem csak értékes nyereményeket, hanem remek lehetőséget is biztosít a feltörekvő hazai tehetségeknek, akik ha kitartóak később akár olyan szentélyekben is játszhatnak majd, mint amilyen a frissen épülő torontói. 

Borítókép csak illusztráció: ABC

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×