Nemrégiben került fel három darab RTX 3060 a belarusz oldalra.

Az NVIDIA közelgő középkategóriás GeForce RTX 3060 videokártyája nemrég jelent meg a belarusz használt cikkeket árusító „piacon”, az Onlineren. A történelem során valószínűleg még egyetlen videokártyát sem adtak el ilyen nagy számban, mielőtt azt még hivatalosan kiadták volna.

Az Artem nevű személy három Gigabyte GeForce RTX 3060 Eagle OC kártyát kínált eladásra 2800 BYN, azaz borsos, 320 ezer forintos áron. Ez nem ám a három kártya ára, hanem egyetlen egy darabé. A leírás szerint az egyik kártya már kicsomagolásra került, ellenőrzés céljából.

Sejteni lehet, hogy az ellenőrzés a bányászati ​​teljesítmény ellenőrzésére korlátozódott.

Az NVIDIA bejelentette, hogy az RTX 3060 lesz az első videokártyájuk, amely kriptobányászati ​​korlátozóval rendelkezik, tehát csökkenti a kivonatolási arányt, amint a firmware felismeri a bányászati ​​algoritmust. Feltételezhetően miután „ellenőrizte”, hogy a videokártya tényleg mennyire lassú, az eladó úgy döntött, inkább megszabadul tőlük. 

A valóságról, hogy tényleg ez volt az indok vagy egy egyszerű felvásároló, fogalmunk sincs, de az biztos hogy – a rossz értelemben -, az illető történelmet  írt. Az oldal szerint a termékek már nem elérhetőek, valaki hamarabb kezdheti el használni a kártyákat, mint az debütált volna. 

Az NVIDIA hivatalosan február 25-én dobja piacra GeForce RTX 3060 videokártyát.

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×