A Mantis penge receptje: fa, papír, ragasztó, egy kis szemét és végtelen kreativitás.

Már a Cyberpunk 2077 lassan-lassan 10 éves bejelentő videójában megcsodálhattuk az alkarból előcsapható Mantis pengét, ami később méltán válhatott a játék legkedveltebb és legikonikusabb fegyverévé. Nem csak stílusos, hanem hatásos is, úgy valahogy, ahogyan az Assassin’s Creed rejtett pengéi.

Ahogyan pedig történt az aszaszinok védjegyével, a Mantisra is szinte azonnal rávetették magukat a világ kreatívjai, hogy szaktudásukat kamatoztatva életre hívják a halálosztó szerkezetet. Páran pedig sikerrel is jártak már a játék megjelenése előtt, most viszont egy játékos úgy készített egy tökéletesen működő darabot,

hogy papíron, fán, szeméten, illetve némi kötöző-ragasztó anyagon kívül nem használt semmi egyebet.

Szemétből kincs

Dharma Adnyana, indonéz videós, játékos és nem mellesleg szaki korábban már készített hasonlókat. Elsők közötti videójában például (3 éve) szemétből halászott Coca Cola-s dobozokból és jégkrémes pálcikákból készített egy repülő formájú díszlámpát, de hasonlóképp ült neki a teherautónak is,  sőt, még az AC-s rejtett pengét is megcsinálta, ami szintén egy működő szerkezet lett.

A DIY Mantis penge videójában részletesen bemutatja, hogy hogyan készítette el a fegyver működő, de kevésbé halálos változatát, amit még a legnagyobb cosplayerek is megirigyelnének:

https://www.youtube.com/watch?v=8DIlBkE0X3U

 

Neked hogy tetszik a DIY Mantis penge?

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×