Örülhetnek a rajongók, hiszen a BlizzCon 2021-en bejelentették a Diablo 2: Resurrected címet, mely az új generációs konzolokra is érkezik.

Az elmúlt évben sok érdekesség történt a Blizzard körül. A botrányok közepette persze folyamatosan keringtek a Diabloval kapcsolatos hírek is, ám a rajongók nem tudták biztosan, hogy mivel is készül a kiadó. 2020 elején jött a hír, hogy a játék eredeti forráskódja eltűnt, így sokan elveszetették a reményt, hogy a játék felújított változata elkészülhet. Akkor Erich Schaefer, a Diablo egyik alkotója azt mondta: ez nagyon megnehezíti a Diablo 2 remaster elkészítését.

Nos, léteznek csodák, hiszen a tegnapi BlizzConon bejelentették a Diablo 2: Resurrected címet.

 

A Diablo 2 tehát feltámadt hamvaiból és teljesen új, modern grafikával tárul elénk, újraszerkesztett hangzással. A játékmenet persze nem változott, de minden más megújult. A cél ugyanis az volt, hogy a Diablo 2 rajongók azt az élményt kapják, amit anno szerettek. A korszerűsítés része lesz egyébként egy csalásellenes szoftver bevezetése is. Természetesen a régi Diablo 2 is elérhető lesz.

A játék a bejelentés szerint Switchre, a PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X-re is érkezik. A platformok között cross-progression lesz (átmenthető a haladás), a PlayStation és az Xbox különböző generációi játszhatnak együtt, de mind a hat platform között nem lesz cross-play.

Az alapkiadás 40 dollár, de létezik egy Diablo Prime Evil Collection, melyben ott van a Diablo 2: Resurrected, a Diablo 3: Eternal Collection, valamint a Mephisto pet és a Hatred’s Grasp wing 60 dollárért. A Diablo 2: Resurrected jelenleg még nem rendelkezik hivatalos megjelenési dátummal, de már lehet jelentkezni a PC alfatesztre.

 

×