A legnépszerűbb FPS sem maradhat ki az NGES versenysorozatából.

A Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetség (NGES) már korábban bejelentette, hogy harmadjára is visszatér a Stay & Play Gamer Cup, ami nyolc játékkal és 700 ezer forint összdíjazással kecsegtet. Ami azt illeti, ezen a hétvégén már el is dördül a startpisztoly, hiszen

a mai napon kerül megrendezésre a Mortal Kombat verseny, amit holnap a Rocket League torna követ majd.

Második hétvége – Időpontok és díjazás

A versenyek 2021. február 20-a és március 14-e között kerülnek megrendezésre, így minden hétvégére két játék jut. A második hétvége felállása a következő:

  • február 27. (szombat): Counter-Strike: Global Offensive – 100 000 FT összdíjazás
  • február 28. (vasárnap): Rainbow Six Siege – 100 000 FT összdíjazás

A Rainbow Six Siege versenynek egy önálló cikket szentelünk, amelyben minden fontos kérdéskörrel külön foglalkozni fogunk.

CS:GO kupa

A versenysorozat felhozatalából a Valve lövöldéje sem maradhatott ki, ami az első két versenysorozat mindegyikén megtalálható volt, mégpedig 38, illetve 75 csapat részvételével. A CS:GO versenyre tizennégy csapat már most leadta jelentkezését, amelyek között megtaláljuk a Békéscsabai E-sport Egyesület és az Illés Akadémia Spirit összeállítását is. Természetesen, aki még nem regisztrált, az sincs elkésve semmivel, hiszen jövő hét szombatig még akár egy csapatot is össze lehet rakni.

Jelentkezés

Regisztrálni minden játékban az indulás előtti napig lehet (ehhez teljes körű útmutatót ebben a cikkben találtok), ennek értelmében a CS:GO tornára február 26-ig várják a jelentkezéseket. A nevezés az eddigiekhez hasonlóan ezúttal is ingyenes, amit ezen a linken tudtok megtenni.

További információk

Az eseményen korhatár is van, így a Counter-Strike: Global Offensive versenyre csak 16 éven felüliek jelentkezhetnek. Emellett a szervezők minden 18 éven aluli nevezőtől várnak egy szülő által kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot, amelyet az [email protected] email címre kell elküldeni.

Egy játékos regisztrációja akkor számít teljes értékűnek, amikor kitöltötte a jelentkezési ívet, regisztrált az adott játék versenyplatformján (jelen esetben: FACEIT) és szükség esetén a szülői beleegyező nyilatkozatot is elküldte.

Közvetítés

Ahogy a Stay & Play Gamer Cup első és második felvonásán, úgy most sem maradunk élő adás nélkül. A CS:GO tornát a Leet produkciós csapata fogja közvetíteni. Érdemes megjegyezni, hogy több más versenyt is a Leet Esport csatornáján tudtok majd figyelemmel kísérni, így érdemes követni minket Twitch felületünkön is.

A CS:GO verseny közvetítéséért a Leet produkciós csapata felel.

Ezenfelül érdemes követni a Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetség Facebook és Instagram oldalát, továbbá célszerű csatlakozni az NGES Discord szerverére is! A versenyhez sok sikert és jó szórakozást kívánunk!

×