Górcső alá vettük az egereket, a fejhallgatókat és a billentyűzeteket is.

Megtalálni a tökéletes perifériát: nem egyszerű feladat. Legyen jó minőségű, strapabíró és lehetőleg az ára se legyen az egekben. Aztán ott vannak a különféle eszközök egyéni jellemzői, például a billentyűzeteknél a hang, a világítás és a kiosztás, míg az egerek esetében a kialakítás, a csatlakozás és a gombok száma – csak hogy néhány példát említsünk.

Az nyilvánvaló, hogy az esportolóknál a szervezetnek és a szponzoroknak is komoly beleszólásuk van, de ahhoz sem férhet kétség, hogy a profi játékosok – hivatásukból adódóan – mindig a legjobb felszerelést fogják megkapni és használni.

Lássuk is, hogy a CS:GO világában melyek a leggyakrabban előforduló perifériák!

Egér

  1. Zowie EC2 – 26%
  2. Logitech G Pro Wireless – 17%
  3. Zowie EC1 – 6%
  4. Zowie S2 – 6%
  5. Logitech G703 – 4%

Zowie EC2 (Forrás: ProSettings)

Érdekesség: A profik körében woxic és EasTor rendelkezik a legmagasabb eDPI értékkel (ez a DPI és játékbeli egér érzékenység szorzata), ami mindkettőjük esetében 2400. Említést érdemel még 1mpala, ukrán streamer és félprofi játékos, aki 2512-es eDPI-vel játszik. A legalacsonyabb értékek MICHU és Nivera nevéhez fűződnek, előbbi 376-os, utóbbi pedig 440-es eDPI-vel rendelkezik.

Billentyűzet

  1. HyperX Alloy FPS – 11% – HyperX Alloy FPS Pro teszt
  2. Xtrfy K2 RGB – 9%
  3. Logitech G Pro X Mechanical – 6%
  4. Razer BlackWidow – 6% – Razer BlackWidow V3 Pro teszt

HyperX Alloy FPS (Forrás: GameChannel)

Érdekesség: Ugyan a modelleket nézve éles a verseny, de a gyártók tekintetében már egyértelműbbé a helyzet. A CS:GO profik közel egynegyede (24%) HyperX terméket használ, miközben a többi cég ennek a számnak mindössze a felével rendelkezik. A Razer 12%-kal a második, míg a SteelSeries és az Xtrfy – egyaránt 11%-kal – a dobogó alsó fokán helyezkedik el.

Fejhallgató

  1. HyperX Cloud II – 33%
  2. Logitech G Pro X – 12%
  3. HyperX Cloud Alpha – 9% – LEET 2020 TOP2
  4. Sennheiser Game Zero – 8%

HyperX Cloud II (Forrás: ThinkComputers)

Érdekesség: A fejhallgatók esetében is a HyperX viszi a prímet, ráadásul a Kingston érdekeltségébe tartozó vállalat elsősége megkérdőjelezhetetlen. A profik közel fele (48%) a HyperX fejesek mellett teszi le a voksát, összességében pedig elmondható, hogy közülük minden harmadik ember (33%) a Cloud II-es modellt használja.

A fejhallgató toplista Leet-ezüstérmese 2020-ban:

Kingston HyperX Cloud Alpha (HX-HSCA-RD/EM)

Mit gondolsz az eredményekről?

Nálad is ennyire egyértelmű a HyperX győzelme két fronton is? Egerek tekintetében szerinted van olyan gyártó, amely a Zowie és a Logitech renoméjának közelébe férkőzhet? Na és te milyen perifériákat használsz?

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×