A Facebook vezetői, bár nehéz szívvel, de a médiapiac szabályozásáról szóló törvények miatt hozták meg végül a  döntést.

A népszerű közösségi oldal, a Facebook üzemeltetője szerdán jelentette be, hogy a médiapiaci szabályozásokról szóló ausztrál törvények miatt kénytelenek voltak meghozni a döntést, miszerint

a továbbiakban az ausztráliai platformján nem engedélyezi az oldal felhasználóinak a hírek megtekintését vagy megosztását.

Az amerikai vállalat közölte, hogy ezentúl tilos bármilyen tartalmat megosztaniuk vagy közzétenniük, továbbá ezzel egy időben pedig az ausztrál közönség a nemzetközi hírpiacról származó tartalmat sem érheti el és oszthatja meg. Ennek előzménye még decemberre vezethető vissza, amikor a parlamentben kezdeményezték egy, a médiapiacot szabályozó kódex bevezetését.

Ez rákényszerítené a Googlet és a Facebookot arra, hogy fizessenek az ausztrál sajtóból átvett hírtartalmakért, vagy különben pénzbírságot kapnak.

„A javasolt törvény alapvetően félreértette a platformunk és a hírtartalmakat osztó kiadók közötti kapcsolatrendszert” – írta közleményében a Facebook.

Elmondásuk szerint ez a törvény súlyos választás elé állította őket: megfeleljenek egy olyan médiaszabályozási törvénynek, amely figyelmen kívül hagyja az említett „kapcsolatrendszerből fakadó tényeket”, vagy szüntessék be a hírtartalmak engedélyezését ausztráliai szolgáltatásaiban. „Nehéz szívvel, de az utóbbit választjuk” – zárták soraikat.

A múlt hónapban egyébként a Google is azzal fenyegetőzött, hogy kivonja keresőmotorját, böngészőjét Ausztráliából, amennyiben az említett törvényt elfogadják.

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×