Anno a Blue Shift szépítette meg a Hal Life-ot, most hasonló történik, csak épp fordítva.

Sokan talán nem tudják, de a Half Life és a Gearbox Software igen szoros kapcsolatban áll egymással. A később a méltán népszerű Borderlands sorozatot szállító csapat első munkái Gordon Freeman kalandját kiegészítendő rövid Half Life történetek voltak: az Oppising Force, illetve a kultkasszikussá érő Blue Shift képében.

Ez utóbbi eredetileg plusz tartalomnak készült a SEGA konzoljára, a Dreamcastre a Half Life konzolos portja mellé, de mivel az együttműködés hamar a levesbe ment, a Blue Shift is irányt váltott. Így jelent meg végül PC-re, a játékosok legnagyobb örömére. Az eredetileg 2001-es megjelenésű kiegészítő 20 évvel később újabb örömöket okoz majd,

ugyanis teljesen megújult formában tér vissza a Black Mesa – Half Life remake részeként.

A Black Mesa: Blue Shift remakején a HECU Collective modder csapat dolgozik, akik pár pazarul festő in-game kép mellett azt is megosztották velünk, hogy a céljuk az, hogy a lehető legközelebb maradjanak az eredeti játékhoz, és a látvány mellett csak azokon a dolgokon változtassanak, melyeken tényleg szükséges.

Living Quarters Outbound

Kép: HECU Collective

A játék egyébként tényleg nem hosszú, egy ültő helyünkben is végig rághatjuk magunk rajta. Cserébe viszont egy, a HL világát remekül bővítő történetben lehet részünk, aminek főszerepében Gordon cimborája és a Black Mesa bázis néhai biztonsági őre, Barney Calhoun áll.

Bizony, ő pontosan az a Barney, akit sok fiatalabb játékos a Hal Life 2-ben ismerhetett meg. A karakter itt tűnt fel először, még 20 évvel ezelőtt, a Gearbox jóvoltából. 

Megjelenési dátumot sajnos nem kapott, azt viszont tudjuk, hogy fejezetenként érkezik abban a tempóban, ahogyan elkészülnek. A projekt állapotát és a chapterek megjelenését pedig a modder csapat oldalán tudjátok csekkolni.

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×