Eddig sem volt csúnya játék a Metro Exodus, a frissítés után viszont mindent eldobunk majd magunktól.

Pár hónappal ezelőtt, még valamikor tavaly a 4A Games bejelentette, hogy Artyom legutóbbi kalandja, az amúgy máig fantasztikusan kinéző Metro Exodus teljes ráncfelvarrást és Ray Tracing támogatást kap az újgenerációs konzolokon, Xbox Series gépeken és PlayStation 5-ön. Mindezt méghozzá teljesen ingyen. Most viszont a PC-s játékosokat is meglepték egy örömhírrel,

a harmadik Metro PC-n is megszépül, sőt a konzolos verziókhoz képest exkluzív extrákat is kap – természetesen szintén ingyen.

Persze nem minden móka és kacagás, hiszen a teljes megújulást értelemszerűen csak azok fogják élvezni, akiknek a videokártyája támogatja a Ray Tracing technológiát. Cserébe viszont hihetetlenül gyönyörű látványvilágot – és a konzolos verzióhoz képest egy-két extrát is – kapunk:

Az alapvető különbség a platformok között tulajdonképpen pont a Ray Tracingen érhető tetten, a konzolos upgrade ugyanis nem tartalmazza a továbbfejlesztett sugárkövetéses technológiát, amit a tükröződő felületeken fogunk majd tetten érni, illetve ezen felül PC-n örülhetünk még a DLSS 2.0-nak is.

Ez persze nem jelenti azt, hogy konzolon „csúnyább” lesz a next-gen Metro Exodus, a különbségeket nagyítóval kell keresgélnünk majd, sőt, azért akad egy két olyan „fícsör”, ami például csak konzolon, kiváltképp PlayStation 5-ön lesz elérhető. Gondolok itt a DualSense haptikus visszajelzése, amit bizony tartalmazni fog a frissítés, a fejlesztők pedig csak áradoznak róla. (Ez mondjuk pont egy olyan plusz, amiért hajlandó vagyok lemondani az Advenced Ray Tracing Reflection és a DLSS 2.0 párosról.)

A frissítés valamikor tavasszal érkezik, de sajnos pontos dátumot még nem osztottak meg, az azonban biztos, hogy akiknek megvan a játék, azok az összes platformon teljesen ingyen tölthetik majd le. 

Ezeket az újdonságokat tartalmazza a next-gen update:

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×