Ezek a tippek garantáltan megkönnyítik az életedet.

Még így a CS:GO megjelenése után sok-sok évvel is visszatérő kérdés, hogy miként lehet felturbózni az FPS-t. Egyrészt vannak olyan opciók, amik az idők folyamán elavulttá váltak, netán eltörlésre kerültek, így alkalomadtán érdemes utánajárni a legfrissebb beállításoknak. Másrészt a mai napig rengetegen kerülnek kapcsolatba a CS:GO-val (pláne az ingyenessé tétele óta), őket pedig teljesen jogosan foglalkoztathatja az a kérdés, hogy milyen módon tudnának több FPS-hez jutni.

Bármelyik réteghez is tartozol, jó helyen jársz!

INDÍTÁSI OPCIÓK

Így tudod előhozni Steamen a beállítások felületét, ahol az indítási opciókat is találod.

Ezzel érdemes kezdeni, még mielőtt belépnénk a játékba. Ezt a Steam-en belül tudjátok elérni, mégpedig a következő módon: Könyvtár -> Counter-Strike: Global Offensive -> Tulajdonságok -> Általános -> Indítási opciók. A CS:GO esetében a következő (módosított) indítási beállításokat érdemes alkalmazni:

-novid Kihagyja a Valve intro videóját, ezzel is felgyorsítva az indítási folyamatot.
-high A rendszer a játékot magas prioritáson futtatja. Amennyiben a hozzáadást követően nem tapasztalsz teljesítménybeli változást, jobb inkább kiszedni.
-tickrate 128 Ez az opció az offline szerverekre vonatkozik. Tehát ha indítasz egy botok elleni játékot, akkor az általad kreált szerveren 128-as tickrate lesz (alapértelmezetten: 64).
-threads „X” Az „X” helyén azt tudod megadni, hogy a processzorod hány szálat használjon a CS:GO-hoz. Ezt a beállítást elsősorban haladóknak javaslom, akik alaposan ismerik a processzorukat, illetve általában a CPU-k működését.
-refresh „X” A működési elv hasonló a fentihez, viszont itt a monitorod frissítési értékét tudod megadni (144Hz = refresh 144).
+fps_max „X” A játékban maximálisan engedélyezett FPS érték. A parancs után érdemes 0-t írni, hiszen így törlődik minden korlátozás és automatikusan a legnagyobb elérhető FPS-en fog futni a játék.
+exec Ez a parancs azok számára hasznos, akik saját konfig fájlt szeretnének használni és nincs kedvük ezt minden indítás után konzolból megtenni. A fájlt ebbe a mappába másold: Steam\SteamApps\common\Counter-Strike Global Offensive\csgo\cfg. Ha például a fájl neve „autoexec”, akkor a parancs ez legyen: +exec autoexec.cfg
+violence_hblood 0 A játékból eltünteted a vért. Ez a beállítás korábban egyszerűen „-lv” (low violence) néven futott, így ha nem szeretnél vért látni, akkor most már az új parancsot kell használnod.
-console Ez csak egy apróság, ha szeretnéd, hogy a játék indulásával együtt a konzol is megjelenjen.
-nojoy Megszünteti a joystick támogatást és felszabadít némi erőforrást, így például a RAM-nak is kedvezel vele. Valószínűleg nem sokan CS:GO-ztok játékvezérlővel, szóval ezt bárki nyugodt szívvel használhatja.
-fullscreen A játék automatikusan teljes képernyős módban indul el.
-r_emulate_gl Engedélyezi az OpenGL emulációt, ami FPS növekedést eredményez. Elsősorban gyenge teljesítményű számítógépekhez és régebbi videokártyákhoz ajánlom.
-forcenovsync Deaktiválod a VSync funkciót, ami többek között megszünteti az FPS korlátozást.

A lista nem teljes körű, még számtalan parancs áll rendelkezésre, de a fentiek számítanak a legfontosabbaknak. Természetesen csak azokat írd be, amire tényleg szükséged van, továbbá érdemes velük kísérletezni, hogy biztosan a kívánt hatást, ne pedig az ellenkezőjét érjük el a használatukkal. Az indítási opciók teljes listáját ezen az oldalon találod.

JÁTÉKON BELÜLI BEÁLLÍTÁSOK

A Beállítások menüponton belül a Kép és a Haladó kép szekciókat keresd.

Első és legfontosabb, hogy itt is kapcsold ki a Vertical Sync-et, hogy megszűnjön az FPS-re vonatkozó korlátozás. Ezenfelül érdemes bekapcsolni a többmagos renderelést (Multi-core renderig), hogy a játék kihasználja a processzorunkat, amennyire csak lehetséges.

Mindenképpen legyen kikapcsolva az elmosódást okozó Motion Blur, a mikrolaggokat előidéző FXAA, továbbá érdemes minimumra venni minden olyan grafikai beállítást (Model, Texture, Effect és Shader Detail), ami a játékban nyújtott teljesítményt nem befolyásolja. Ezen a fronton egy kivétel akad, a Shadow Quality, ugyanis vannak olyan szituációk, amikor magasabbra állítva látjuk az ellenfél árnyékát, de alacsonyabb beállításon nem.

GRAFIKUS ILLESZTRŐPROGRAM FRISSÍTÉSE

Az NVIDIA GeForce Experience kezelőfelülete, ahol az illesztőprogramot is frissíteni lehet.

Ez nem csak a CS:GO-hoz, hanem minden játékhoz és úgy általánosságban a GPU és a számítógép megfelelő működéséhez elengedhetetlen. Az illesztőprogram frissítésének módja a termék gyártójától (NVIDIA, AMD, Intel) és a programtól is függ.

NVIDIA KEZELŐFELÜLET BEÁLLÍTÁSAI

Az NVIDIA vezérlőpult előnézete.

Miután megnyitottuk az NVIDIA vezérlőpultot, keressük meg a 3D beállítások kezelése menüpontot. Ezen belül menjünk a Programbeállításokhoz, majd adjuk hozzá a listához a CS:GO-t. Ezt követően módosítsuk a konfigurációt a fenti képnek megfelelően, azaz kapcsoljuk ki az élsimítással és textúraszűréssel kapcsolatos funkciókat (Antialiasing és Anisotropic filtering).

AMD KEZELŐFELÜLET BEÁLLÍTÁSAI

Előnézeti kép az AMD interfészről.

Az eljárás ugyanaz, mint NVIDIA videokártya esetében: nyissuk meg az AMD kezelőfelületét, majd kapcsoljunk ki mindent, ami az élsimításhoz és a részletes kirajzoláshoz köthető. Ezzel meggátoljuk a magasabb frekvenciájú mintavételt igénylő komponensek kiszűrését, de grafikai szempontból nem sok mindentől esünk el, cserébe viszont a teljesítmény sokkal jobb lesz majd.

Bízunk benne, hogy tudtunk segíteni és sikerült olyan információkkal szolgálni, amelyek segítenek majd a teljesítmény növelésében. Jó kísérletezést mindenkinek!

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×